Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināts (14:34) - Valdība atbalsta Liepājas metalurga pārdošanas plānu

Ministru kabinets otrdien aiz slēgtām durvīm atbalstīja maksātnespējas administratora Haralda Velmera izstrādāto Liepājas metalurga pārdošanas plānu, pēc sēdes žurnālistiem sacīja Velmers.

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) teica, ka galvenais uzstādījums ir, lai uzņēmums tiktu pārdots kā nedalāma vienība ar pieeju ostai. Liepājas metalurga pārdošanai tiks izsludināts starptautisks tenderis.

"Vasara tas ir laiks, kad [Liepājas] metalurgam jābūt skaidram pircējam," sacīja Velmers, kurš 21.februārī sasauks kreditoru sapulci, kurā lūgs pagarināt Liepājas metalurga pārdošanas termiņu par sešiem mēnešiem.

Interese no potenciālo pircēju puses esot plaša, par Liepājas metalurgu interesējas investori gan no Eiropas valstīm, gan no Krievijas. Vilks pauda cerību, ka investoru interese tikai pieaugs, jo metalurģijas nozare sāk atgūties no krīzes.

Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš norādīja, ka līdz šim Liepājas metalurga uzturēšanā ieguldīts pusotrs miljons eiro, no kuriem lielākā daļa maksāta par gāzes un elektrības rēķiniem. Vidēji ziemas mēnešos Liepājas metalurga uzturēšana izmaksā 700 000 eiro, bet vasarā uzturēšanas izdevumi būs mazāki.

Jau ziņots, ka, pārdodot Liepājas metalurgu, varētu būt iespējams atgūt 116,8 miljonus eiro, iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga. Pēc valdības sēdes gan ne Vilks, ne Velmers par iespējamo Liepājas metalurga pārdošanas cenu spekulēt nevēlējās. Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) sacīja, ka valdība par konkrētām summām lēmusi nav. 

"Būtu ļoti poztīvi, ja varētu šo procesu [pārdošanu] pabeigt šīs valdības laikā, bet neviens jau to nevar garantēt," teica Straujuma, solot, ka tiklīdz parādīsies jauna Liepājas metalurga pārdošanas summa, Finanšu ministrija atkārtoti vērsīsies valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas