Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināts (17:06) - Liepājas metalurga lielāko akcionāru izlīguma sarunas noslēgušās bez rezultātiem

Finanšu grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma a/s _Liepājas metalurgs _lielākajiem akcionāriem bez rezultātiem noslēgušās izlīguma sarunas par visu strīdu izbeigšanu, biznesa portālu Nozare.lv informēja uzņēmuma akcionāra Kirova Lipmana pārstāvis zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers gan norādījis, ka viņa rīcībā nav informācijas par uzņēmuma akcionāru izlīguma sarunām un publiskotā informācija par tām ir tikai Lipmana pārstāvju interpretācija.

"Nevēlēšanās noslēgt mierizlīgumu par visu strīdu izbeigšanu starp Liepājas metalurga akcionāriem liecina, ka, neraugoties uz tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, uzņēmuma akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals turpina apzināti vest uzņēmumu uz maksātnespēju," uzskata Rebenoks.

Pēc advokāta vārdiem, Zaharjins un Segals "joprojām ieņem nekonstruktīvu pozīciju" un jau "Liepājas metalurga" TAP administratora Haralda Velmera uzraudzībā turpinot izpārdot metalurģijas uzņēmuma aktīvus un apzināti vedot uzņēmumu uz maksātnespējas procesu, "neskatoties uz Lipmana un potenciālā investora Krievijas koncerna Daļpolimetall vēlmi glābt uzņēmumu un darbavietas".

Mierizlīguma sarunu laikā Lipmana pārstāvji Mārtiņš Krieķis un Rebenoks tikās arī ar potenciālā investora Daļpolimetall pārstāvjiem, kas jau iepriekš izteikuši vēlmi iesaistīties procesā, lai atjaunotu metalurģijas uzņēmuma darbību. Šīs tikšanās laikā ticis konstatēts, ka abu pušu viedoklis par uzņēmuma darbības atjaunošanu ir līdzīgs un neesot nekādu šķēršļu, lai kopā strādātu un atjaunotu Liepājas metalurga darbību, tomēr, "nerodot risinājumu strīdā starp "Liepājas metalurga" akcionāriem, investora iesaistīšanās uzņēmuma glābšanā nav iespējama", uzsvēra Rebenoks.

"Ir skaidrs, ka, neatrisinot akcionāru konfliktu, nav iespējams scenārijs, ko paredz administrators, proti, ka metalurģijas uzņēmuma darbība tiks atjaunota mēneša laikā un ka saskaņā ar TAP plānu jau tuvākajā laikā investors varētu ieguldīt pirmos desmit miljonus latu. Nenoslēdzot ieilgušās domstarpības starp "Liepājas metalurga" akcionāriem, potenciālais investors un Lipmans neieguldīs naudu uzņēmumā, un šādā gadījumā iestāsies uzņēmuma maksātnespēja, kas radīs zaudējumus valsts budžetam un lielākus ienākumus administratoram Velmeram," uzsvēra Rebenoks.

Tikmēr uzņēmuma TAP administrators Haralds Velmers Nozarei.lv norādījis, ka viņa rīcībā nav informācijas par uzņēmuma akcionāru izlīguma sarunām. Viņš uzsver, ka publiskotā informācija par šīm sarunām ir tikai viena akcionāra - Kirova Lipmana pārstāvju - interpretācija.

"Neesmu informēts par šādām sarunām, tāpēc man tās patiešām ir grūti komentēt. Tomēr vēlos norādīt, ka pateiktais ir tikai viena akcionāra pārstāvju viedoklis un interpretācija par to, ko esot teicis potenciālais investors," sacīja Velmers.

Viņš norādīja, ka TAP īsteno uzņēmums, bet administrators uzrauga, lai kreditoru stāvoklis nepasliktinātos un lai uzņēmumam būtu iespēja TAP plāna ietvaros veiksmīgi atjaunot maksātspēju.

"Liepājas metalurga akcionāru publiskās debates diemžēl nav nekāds jaunums. Es aicinātu iztikt bez populistiskiem un skaļiem izteikumiem, bet pielikt pūles kopīgi, lai panāktu uzņēmuma darbības atjaunošanu," piebilda Velmers.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās un pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Liepājas tiesa ir pieņēmusi uzņēmuma TAP pasākumu plānu, ko ir izstrādājuši uzņēmuma speciālisti un kas ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošināto kreditoru, kā arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu "Prudentia Advisers".

TAP plāns nosaka pasākumus uzņēmuma darbības atjaunošanai. "Liepājas metalurgam" šomēnes ir jāpiesaista apgrozāmie līdzekļi, kas vēlāk pārvērtīsies akcijās, un mēneša laikā jāatsāk ražošana. 

TAP laikā administratora pienākumus uzņēmumā veic Haralds Velmers.

Papildināts ar H.Velmera komentāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas