Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināts (17:14) - PVD aptur gadiem vecu konservētu gurķu tirdzniecību

Veicot pārbaudes pārtikas veikalos, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori konstatēja, ka tirdzniecībā esošajiem konservētajiem gurķiem stikla burkās Marinēti gurķi ungāru gaumē ir beidzies derīguma termiņš. Detalizētākas pārbaudes laikā atklājās, ka ir veikta pārmarķēšana un produkta derīguma termiņš beidzies jau 2011.

gadā, portālu Diena.lv informēja PVD pārstāve Anna Joffe.Veikalos realizācijā esošajiem konservētajiem gurķiem Marinēti gurķi ungāru gaumē etiķetē norādītais izplatītājs ir SIA Leverse, produkta neto masa 680 grami, pēc pārmarķēšanas norādītais ražošanas datums ir 2014.gada 4.janvāris, derīguma termiņš - 2017.gada 4.janvāris. Produkts ražots Vjetnamā. Produkts ir aizvākots ar metāla vāku, uz vāka uzlīmēts zaļš papīrs. Noplēšot papīru, var redzēt, ka vāks daļēji pārkrāsots, zem krāsas var redzēt pavisam citu ražošanas datumu 2009.gada 5.novembris, bet derīguma termiņš - 2011.gada 5.novembris, informē PVD.Pārtikas produkta marķēšanai izmantotā metode maldina patērētāju par preces derīguma termiņu, tāpēc PVD aicina patērētājus neiegādātos un nelietot uzturā šo produktu. Par pārbaužu laikā konstatēto PVD ir informējis lielveikalu tīklus un uzsākta produktu izņemšana. Tāpat uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Produkta izplatītājs SIA Leversa ir viens no lielveikalu tīkla Maxima piegādātājiem. To, ka Maxima veikalos var iegādāties Leversa izplatītos konservētos gurķus, apstiprina arī uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris, taču uzsver, ka Maxima nopērkamie gurķi gan neesot pārmarķēti."Mūsu veikalos neatrodas šīs firmas izplatītie konservētie gurķi, uz kuru vākiem ir uzlīmēts zaļš papīrs, kuru noplēšot var redzēt, ka vāks daļēji pārkrāsots. Veikalā esošie gurķi ir ar oriģinālmarķējumu," uzsver Beseris.Šobrīd Maxima Latvija veic noliktavu pārbaudi, lai pārliecinātos, ka veikala pircēju grozos nenonāk minētais PVD konstatētie Marinēti gurķi ungāru gaumē, kuriem ir beidzies derīguma termiņš.Arī veikalos Elvi pārdošanā ir Marinēti gurķi ungāru gaumē. Līdz ar to SIA Elvi Latvija informē visus savus veikalus par šo preču izņemšanu no tirdzniecības un atdošanu piegādātājiem, Nozare.lv teica uzņēmuma komercdirektore Laila Vārtukapteine.

SIA Leversa mārketinga direktors Viktors Bižans portālam Diena.lv norādīja, ka uzņēmums pārmarķēšanu konstatējis tikai kādu laiku pēc produkta saņemšanas. "Vāciņa aplīmēšanu ir veicis produkta ražotājs Vjetnamā; viltīgā veidā, kuru nebija tik vienkārši konstatēt," saka Bižans.

Viņš norāda, ka, lai nepieļautu šādas situācijas atkārtošanos, attiecības ar Vjetnamas ražotāju pārtrauktas, kā arī kopā ar juristiem tiek izskatītas iespējas piedzīt zaudējumus tiesas ceļā. "Pārmarķēto produktu daudzums, kurš diemžēl tika piegādāts mazumtirdzniecībā, veidoja tikai nelielu daļu no kopējā atklātā pārmarķēto produktu skaita piegādātajā partijā. Tā kā produkta kvalitāte un pircēju drošība mums ir vissvarīgākā, mēs atsaucam šo produkciju no veikaliem."

Uzņēmums sola visiem pircējiem, kas produktu veikalā atgriezīs bez čeka, pirkuma summu kompensēt individuāli. Uzņēmums lūdz ar to sazināties pa bezmaksas tālruni 8000 990 vai griezties faktiskajā adresē Uriekstes iela 8b, Rīgā.


(Pievienotas pēdējās trīs rindkopas.)








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas