Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (17:45) - ANO ģenerālsekretārs uzteic Latvijas devumu cilvēktiesību stiprināšanā

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns, kurš ceturtdien ieradies oficiālā vizītē Latvijā, kopīgā preses brīfingā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu uzteica Latviju par paveikto cilvēktiesību un sieviešu tiesību stiprināšanā.

"Latvija vienmēr ir aktīvi iesaistījusies mūsu kopīgās darba kārtības īstenošanā, lai nodrošinātu mieru un cilvēktiesību ievērošanu visā pasaulē. Tāpēc vēlos uzteikt Latviju par to, cik lielu devumu Latvija devusi sieviešu tiesību stiprināšanā, cilvēktiesību stiprināšanā," sacīja Bans.

Bana vizīte Baltijas valstīs vairāk tiek vērtēta kā simboliska. Turklāt šī ir pirmā ANO ģenerālsekretāra vizīte Latvijā. Pēc viesošanās mūsu valstī Bans dosies uz Igauniju un Lietuvu. Preses brīfingā ANO ģenerālsekretārs latviešu valodā sacīja "labdien", paužot gandarījumu, ka savu vizīti Baltijas valstīs sāk tieši Latvijā.

ANO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka Latvija vienmēr atbalstījusi daudzpusēju sadarbību un atzinīgi vērtēja, ka arī mūsu valsts palīdzējusi sasniegt līdz šim definētos ANO mērķus, kā arī darīs to turpmāk. "Latviju varam uzskatīt par vienu no vadošajām valstīm, kas veiksmīgi pārvarējusi ekonomiskās grūtības un pēc neatkarības atjaunošanas veiksmīgi īstenojusi reformas un pārejas periodu."

Savukārt Bērziņš uzsvēra, ka gan Latvija, gan Dienvidkoreja, no kuras nāk ģenerālsekretārs, iestājās ANO vienā laikā - 1991.gada septembrī. "Latvija pēc neatkarības atgūšanas saņēmusi tiešām lielu ANO atbalstu it sevišķi Krievijas armijas izvešanas jautājumos," sacīja Valsts prezidents, norādot, ka tagad mūsu valsts no palīdzības saņēmējas kļuvusi par atbalsta sniedzēju. Bērziņš informējis Banu par sadarbību ar Austrumu partnerības valstīm un Centrālāziju. "Visi šie jautājumi paliks ANO darba kārtībā un no Latvijas puses mēs varam sniegt aizvien lielāku atbalstu un lielāku aktivitāti."

Pēc Valsts prezidenta tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru tika sniegts kopīgs prese brīfings, bez iespējām uzdot jautājumus. Lielu daļu sava paziņojuma Bans veltīja arī situācijai Filipīnās, kuru skāris postošais taifūns Haijan. "Situācija Filipīnās tiešām ir katastrofāla, cilvēkiem trūkst pārtikas, ūdens, jumta virs galvas. [...] Tāpēc mēs darām visu, lai pēc iespējas ātrāk sniegtu atbalstu tiem, kam tā visvairāk nepieciešama. Šis ir īstais brīdis starptautiskajai sabiedrībai sadoties rokās un kopīgi sniegt atbalstu Filipīnām."

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā tīklā twitter raksta, ka ar premjeru Valdi Dombrovski vienojušies uz nākamo Ministru kabineta sēdi virzīt rīkojuma projektu par 30 000 eiro iemaksu Filipīnu taifūnā cietušo atbalstam. 

ANO ģenerālsekretārs dzimis Korejā 1944.gada 13.jūnijā. Pirms ievēlēšanas ģenerālsekretāra amatā viņš bija Korejas ārlietu un tirdzniecības ministrs. Bans ANO ģenerālsekretāra amatā stājās 2007.gada 1.janvārī, un 2011.gada 21.jūnijā ANO Ģenerālā Asambleja viņu vienbalsīgi no jauna ievēlēja šajā amatā līdz 2016.gada 31.decembrim. 

Pievienota pirmspēdējā rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas