Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (19:01) - Pēc sākotnējās informācijas Latvijas valstspiederīgie Malaysian Airlines traģēdijā nav cietuši

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) saņēmusi sarakstus ar bojāgājušo vārdiem un pilsonībām Malaysian Airlines lidmašīnas katastrofā. Sākotnējā sarakstu apskate liecina, ka starp bojāgājušajiem Latvijas valstspiederīgo nav.

ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums portālam Diena.lv sacīja, ka ĀM rīcībā ir saraksts ar bojāgājušo pasažieru - 280 pieaugušo un trīs zīdaiņu - vārdiem, uzvārdiem un pilsonībām. Kaut četru personu pilsonības vēl nav noskaidrotas, Latvijas valstspiederīgo starp traģēdijas upuriem visticamāk nav.

Bojāgājušo vidū ir 189 Nīderlandes pilsoņi, 29 Malaizijas pilsoņi, 27 Austrālijas pilsoņi, 12 Indonēzijas pilsoņi, deviņi Lielbritānijas pilsoņi, četri Vācijas pilsoņi, četri Beļģijas pilsoņi, trīs Filipīnu pilsoņi, viens Kanādas pilsonis un viens Jaunzēlandes pilsonis. Četru personu pilsonības vēl nav noskaidrotas, tāpat iespējams, ka kāds no bojāgājušajiem ir dubultpilsonis, taču Latvijas pilsoņu viņu vidū visdrīzāk nav, norāda Eihenbaums.

Līdz šim brīdim Latvijas ārlietu resorā neviens nav griezies, lai lūgtu palīdzību vai ziņotu par kāda Latvijas valstspiederīgā iespējamu došanos liktenīgajā reisā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Latvijas ĀM īsi pēc pirmajām ziņām par notikušo izplatīja aicinājumu vistuvākajā laikā un nepārprotami noskaidrot, kas tieši ir noticis. "Pieprasām nodrošināt, lai promaskaviskie bruņotie separātistu spēki, kas lielā mērā kontrolē šo teritoriju, nekavētu ātru starptautisku notikušā izmeklēšanas gaitu," teikts paziņojumā.

Latvijas augstākās amatpersonas paudušas visdziļāko līdzjūtību saistībā ar Malaysia Airlines gaisa kuģa avāriju.

Jau ziņots, ka virs Austrumukrainas notriektajā Malaysian Airlines lidmašīnā nogalināti 298 cilvēki, no kuriem 154 ir nīderlandieši.

(pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas