Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (8:41) - Spēcīgā vēja dēļ glābēji izsaukti vien septiņas reizes

Kurzemē spēcīgais vējš būtiskus bojājumus nav radījis, glābēju palīdzība bija nepieciešama septiņos gadījumos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informēja, ka pārsvarā glābēju palīdzība bija nepieciešama sakritušo koku dēļ, taču būtiskus bojājumus stiprās vēja brāzmas nav radījušas.

Pieci no gadījumiem reģistrēti Kurzemē, bet divi – Rīgā. Liepājā, Klaipēdas ielā, vējš norāva dzīvojamās ēkas balkona dekoratīvo apšuvumu, bet Priekules ielā koks bija uzkritis uz automašīnas. Rīgā, Baltāsbaznīcas ielā, apgaismes stabs bija nokritis uz automašīnas, savukārt Maskavas ielā kādu auto apskādējis uzkritis koks. Pārējos gadījumos koks bija nokritis uz ceļa braucamās daļas.

Jau ziņots, ka vakar spēcīgo vēja brāzmu izraisīto postījumu dēļ ap plkst.19 uz laiku bez elekoroapgādes bija palikuši vairāk nekā 10 000 AS Sadales tīkls klientu Talsu novadā.

Vakar Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 25 metrus sekundē. Tas izraisīja postījumus arī elektrotīklā - spēcīgā vēja ietekmē lauzti un uz elektrolīnijām krituši koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus.

Pievienota 3.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas