Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Papildināts pārvietojamo fotoradaru iespējamo atrašanās vietu saraksts

Papildināts pārvietojamo fotoradaru iespējamo atrašanās vietu saraksts, jaunās izvietošanas vietas izvēlētas, ņemot vērā tendenci, ko savā ikdienas darbā pamanījuši ceļu policisti un arī citi satiksmes dalībnieki, vēsta Valsts policija.

Pārvietojamo fotoradaru visu iespējamo atrašanās vietu saraksts ir publiski pieejams Valsts policijas mājas lapā.

Novērots, ka ceļa posmos, kur notiek atklāta satiksmes kontrole, autovadītāji lielākoties brauc godprātīgi, savukārt vietās, kur satiksmi kontrolē slēptā veidā, pārkāpēju skaits aug.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzsvēris, ka "aizvien ir liela daļa autovadītāju, kuri policistu klātbūtnē ievēro ceļu satiksmes noteikumus, tomēr, kad nav policijas klātbūtne, atļaujas šos noteikumus ignorēt. Diemžēl tāda braukšanas kultūras iezīme nav retums – bieži autovadītāji ceļu satiksmes noteikumus uzskata par mazāk svarīgiem. Tos cenšas ievērot, lai nedabūtu sodu, nevis, lai rūpētos par drošību uz ceļa."

Kā piemēru Krapsis minējis autovadītāju braukšanas manieri posmos, kur izvietoti fotoradari.

"Pieredze liecina, ka ceļa posmos, kur izvietoti stacionārie fotoradari daļa autovadītāju mēdz piebremzēt un ātruma mērierīces uztveršanas zonā brauc godprātīgi, ievērojot noteikto kustības ātrumu, taču, tiklīdz fotoradaram pabraukts garām, atļauto kustības ātrumu nereti atkal palielina," viņš paudis.

Lai preventīvi iedarbotos uz tiem autovadītājiem, kuri pasākuši šādu praksi, policija papildinājusi iespējamās pārvietojamo fotoradaru atrašanās vietas, šoreiz uzsvaru liekot ceļa posmiem dažus kilometrus pirms vai aiz stacionārajām ātruma mērierīcēm. Šāds lēmums tika pieņemts arī ņemot vērā to, ka atļautā ātruma pārsniegšana ir viens no ceļu satiksmes negadījumu iemesliem, kas vienlaikus ir arī ietekmējošais apstāklis, kas negadījuma sekas var padarīt par smagām, klāsta Valsts policija.

Zīmīgi, ka visi lielākie ātruma pārkāpēju "rekordisti" ārpus apdzīvotām vietām novembrī fiksēti tieši ar Valsts policijas pārvietojamiem fotoradariem, kuru atrašanās vieta iepriekš nav paredzama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas