Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par 11% palielinās algas Jūrmalas pašvaldības iestāžu darbiniekiem

Jūrmalas domes sēdē šodien nolemts vidēji par 11% paaugstināt pašvaldības iestāžu darbinieku atalgojumu. Jūrmalas domes budžeta nodaļas vadītāja Inga Brača skaidroja, ka pēc darba algu fonda samazināšanas darbinieki ar augstāko izglītību saņem neadekvāti zemu atalgojumu.

Darba algas paaugstinājums skars visus muzeju, bibliotēku un bāriņtiesas darbiniekus, kuru algas plānots palielināt par 90 līdz 100 latiem, algas pielikumu saņems arī pašvaldības izglītības iestāžu tehniskie darbinieki un bērnu namā "Sprīdītis" strādājošie.

Lielākais palielinājums - 100 latu - paredzēts darbiniekiem ar viszemāko atalgojumu. Piemēram, bibliotekāra amata likme tiks palielināta no 250 latiem pirms nodokļu nomaksas uz 350 latiem, galvenais muzeja krājumu glabātājs ar augstāko izglītību patlaban saņem 350 latu, bet pēc amata likmes palielinājuma tie būs 450 lati.

Kopumā 221 štata vietai darbinieku algas tiks palielinātas par 100 latiem. Piemēram, muzeju darbinieku minimālā alga būs 350 līdz 450 latu, skaidroja Barča. 176 darbiniekiem plānots 90 latu algas pielikums, 31 darbinieks saņems par 80 latu lielāku algu, bet 27 pašvaldībā strādājošajiem algas tiks palielinātas par 70 latu.

Kopumā Jūrmalas pašvaldības iestāžu darbinieku amatalga pieaugs vidēji par 11%, tādējādi pietuvinot tās citu pilsētu un novadu pašvaldību darbinieku atalgojumam un mazinot pieaugošās inflācijas un patēriņa cenu pieauguma radīto slogu.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāžu darbinieku amata likmes tiks palielinātas ar 2011.gada 1.septembri un šim nolūkam papildu finansējums nebūs nepieciešams, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ņemot vērā ekonomikas krīzi, kas sākās 2009.gadā, kā arī Jūrmalas pašvaldības uzņemtās ilgtermiņa saistības, 2010. un 2011.gadā par vairāk nekā 15% tika samazināts Jūrmalas pašvaldības darbinieku atalgojums un līdz ar to ievērojami samazināta pašvaldības darbinieku atlīdzība un liegtas arī citas materiālās stimulēšanas iespējas.

Deputāte Iveta Blaua (LJ) domes sēdē interesējās par pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu algām, par kuru paaugstināšanu pagaidām netiek runāts. Domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis skaidroja, ka pedagogu atlīdzību nosaka Ministru kabineta noteikumi, taču pašvaldība nodrošinājusi pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem 30 latu piemaksu, līdz ar to patlaban skolotāji saņem 285 latus.

"Tuvākajā nākotnē būs jādomā arī par pašvaldības izglītības iestāžu darbinieku atalgojuma palielināšanu un jāvērtē iespēja piešķirt kādu mazumiņu, jo tās jau tagad nav lielas, maigi izsakoties," atzina Truksnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas