Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par iedzīvotāju fiktīvu vakcinēšanu piespriež divu gadu nosacītu brīvības atņemšanu un mantas konfiskāciju

Rīgas pilsētas tiesa šodien medicīnas darbiniecei Larisai Brovkinai par 11 iedzīvotāju fiktīvu vakcinēšanu pret Covid-19 piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, kā arī mantas konfiskāciju 1600 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Brovkina notiesāta pēc 243.panta piektās daļas, proti par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcība ar šajā sistēmā iekļauto informāciju.

Medicīnas darbiniece savu vainu atzina un noslēdza vienošanos ar prokuroru.

Jau ziņots, ka lietu pirms nodošanas prokuratūrā kriminālvajāšanai izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Prokuratūra apsūdzētajai uzrādīja apsūdzību pēc Krimināllikuma panta par nelikumīgu rīcību ar automatizētā datu apstrādes sistēmā iekļautu informāciju.

KNAB bija rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret medicīnas darbinieci par nepatiesas informācijas ievadīšanu automatizētā datu apstrādes sistēmā pēc personu fiktīvas vakcinēšanas pret Covid-19. Kriminālprocess bija ierosināts 2021.gada 17.septembrī.

Krimināllietā iegūtie pierādījumi liecina, ka medicīnas darbiniece, kas nodarbināta vakcinācijas punktā tirdzniecības centrā, veikusi personu fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 un īstenojusi nepieciešamās darbības, lai informācija par it kā notikušo vakcinācijas faktu tiktu ievadīta e-veselības sistēmā un personas saņemtu sertifikātu.

KNAB ieguva pierādījumus, ka konkrētā medicīnas darbiniece varētu būt veikusi vakcinācijas imitāciju 11 personām.

Jau ziņots, ka līdz šim vairākām personām piespriesti sodi lietās par iedzīvotāju fiktīvu vakcinēšanu pret Covid-19. Tā, piemēram, Ekonomisko lietu tiesa divām personām, tostarp kādam veselības aprūpes sistēmas darbiniekam, piespriedusi nosacītus cietumsodus un sabiedrisko darbu lietā par fiktīvu vakcināciju pret Covid-19.

.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas