Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par Ķemeru sanatoriju interesējas investori no Krievijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas

Nepieciešams tūlītējs risinājums, lai apturētu kultūrvēsturiskās Ķemeru sanatorijas bojāeju. Tāpat gan valstij, gan Jūrmalas pašvaldībai jāgatavojas iesaistīties kompleksa attīstībā. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Dāvis Stalts ceturtdien, 30.janvārī, Saeimu iepazīstināja ar Ķemeru sanatorijas jautājuma gala ziņojumu, pie kura darbs sākts pērnā gada aprīlī, piektdien raksta laikraksts Diena.

Lielākais klupšanas akmens ceļā uz kompleksa attīstību esot tas, ka investori sanatoriju negrib pirkt, jo nav skaidra Ķemeru attīstības plāna. Statls uzskata, ka vislabāko attīstību kompleksam spētu nodrošināt pašvaldība sadarbībā ar valsti, jo tās būtu ieinteresētas attīstīt visu infrastruktūru. Ķemeru sanatorijas īpašnieka Ominasis Latvia administrators Ainars Kreics Dienai atklāj, ka tuvākajās dienās varētu tikt sakārtots artēziskā urbuma jautājums un to būs iespēja pirkt komplektā ar sanatoriju. Šāds pirkums varētu būt aktuāls Jūrmalas domei, jo tad vairs nepastāvētu risks, ka urbuma īpašnieks traucētu kompleksa tālāko attīstību.

Uzzinot, ka Jūrmalas dome jau pat atvēlējusi līdzekļus šā gada budžetā un ka arī valsts atbalsts rādās visai cerīgs, Kreics Dienai dalās pārdomās, ka martā plānoto izsoli varētu nerīkot: "Mēs varētu nākamnedēļ satikties ar domes pārstāvjiem un izrunāt šo jautājumu. Ja pašvaldība ir gatava pirkt, tad bez izsoles var iztikt." Viņš atklāj, ka tagad par sanatorijas īpašumu interesi izrāda investori no trim valstīm - Krievijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (Zaļo un Zemnieku savienība) Dienai norāda, ka dome joprojām ir gatava iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu, bet "bumba ir kreditoru pusē". Kad kreditoru sapulcē izlems par izsoli vai atsavināšanas noteikumiem, dome vērtēs, kā rīkoties tālāk. "Tagad jau sāk izklausīties, ka situācija ir apgriezta. Mēs gribam pirkt, un tieši mēs esam tie, kas ar nepacietību gaida atsavināšanas priekšlikumus," uzsver Truksnis.

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Piemet pagali Ķemeru jautājumam piektdienas, 31.janvāra, laikraksta Diena 5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas