Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par Latvijas Centrālā depozitārija vadītāju kļuvis Indars Aščuks

NASDAQ OMX biržu, norēķinu un tehnoloģiju grupā ietilpstošā Latvijas Centrālā depozitārija padome Depozitārija valdes priekšsēdētāja amatā apstiprinājusi līdzšinējo NASDAQ Baltijas attīstības departamenta vadītāju Indaru Aščuku, kurš NASDAQ Riga grupā strādā kopš 2001.gada. 

Par valdes priekšsēdētāja vietnieku padome apstiprinājusi Latvijas Centrālā depozitārija vērtspapīru uzskaites un norēķinu departamenta vadītāju Raiti Vancānu, kurš līdz šim ieņēma valdes locekļa amatu. 

Līdzšinējais Depozitārija valdes priekšsēdētājs Aivars Slokenbergs, kurš vadītāja amatu pildīja kopš 2002.gada, nolēmis pieņemt jaunus ar IT un biznesa konsultāciju nozari saistītus izaicinājumus.

Depozitārija pārvaldītajos reģistros glabājas vērtspapīri un pensiju uzkrājumi vairāk kā 2 miljardu latu vērtībā vairāk kā 1,2 miljoniem privātu un juridisku personu.

Kā prioritāros uzdevumus I.Aščuks min Baltijas depozitāriju interešu saskaņošanu un piemērotākā tehniskā risinājuma izvēli, veidojot integrētu IT platformu visos Baltijas depozitārijos. Otrs svarīgs uzdevums ir Depozitārija informāciju tehnoloģiju, risku menedžmenta, biznesa un finanšu pakalpojumu kompetences izmantošana jaunu produktu un pakalpojumu attīstībā.

Kopš 1995.gada Depozitārijam ir iegūta pieredze un kompetence valsts nozīmes elektronisko reģistru uzturēšanā un apkalpošanā - tas pārvalda gan iedzīvotāju pensiju 2.līmeņa individuālo kontu reģistru, gan vērtspapīru reģistru un veic naudas norēķinus.

Papildus darbam Depozitārijā I.Aščuks turpinās darbu biržas NASDAQ OMX Riga valdē. I.Aščuks ir arī Latvijas Vērtspapīru tirgus profesionāļu asociācijas izpilddirektors, kā arī darbojas Valsts prezidenta iniciētajā augsta līmeņa darba grupā investīciju piesaistei un ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta pārstāvis Latvijā. I.Aščukam ir maģistra grāds ekonomikā un uzņēmējdarbībā un viņš ir Rīgas Ekonomikas augstskolas absolvents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas