Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par maluzvejniecību no amata atstādināts Ventspils policijas iecirkņa inspektors

Kuldīgas novadā viens no trim par nelikumīgu zvejniecību nedēļas nogalē aizturētajiem vīriešiem ir Ventspils policijas iecirkņa inspektors, pastāstīja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieks Gints Mežiņš.

Policija sākusi kriminālprocesu par patvaļīgu zivju ķeršanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Sods par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu, vai arī piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbe sacīja, ka saistībā ar notikušo sākta disciplinārlieta, kā arī pieņemts lēmums policistu atstādināt no dienesta pienākumu pildīšanas.

Disciplinārlietas izmeklēšana varētu ilgt aptuveni mēnesi, taču maluzvejniecībā pieķertais policists it kā esot saslimis, līdz ar to izmeklēšana varētu ievilkties, norādīja policijas priekšnieks.

Jau vēstīts, ka par nelikumīgu zvejniecību Kuldīgas novada Nabas ezera kanālā sestdien aizturēti trīs cilvēki - Ventspils iedzīvotāji, no kuriem viens uzdevies par policistu.

Vīriešus aizturējuši vides inspektori. Viņi ezerā ar zvejas tīkliem bija nelikumīgi nozvejojuši 15 dažādu sugu zivis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas