Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Par NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētāju ievēlēts Meisītis

Pirmdien, 7. maijā notikušajā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunās Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Toms Meisītis, kas pārstāv Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju, bet par priekšsēdētāja vietnieci – Dita Arāja, kas pārstāv Latvijas Žurnālistu asociāciju.

Tāpat NEPLP Sabiedriskā konsultatīvā padome pieņēma lēmumu atbalstīt jaunā Latvijas Sabiedriskā medija koncepciju, kas paredz izveidot spēcīgu sabiedrisko mediju darbībai trīs platformās –  televīzijā, radio un internetā. Iepazīstoties un diskutējot par Latvijas Sabiedriskā medija koncepciju, Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekļiem bija priekšlikumi un ierosinājumi, kas tiks ņemti vērā, turpinot darbu pie Latvijas Sabiedriskā medija izveides.

NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Toms Meisītis norāda: "Ceru uz sekmīgu NEPLP sadarbību ar Sabiedrisko konsultatīvo padomi, kuras uzdevums ir būt NEPLP padomdevējam, pārstāvot mediju, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomu NVO ekspertīzi un reizē dažādu sabiedrības grupu vērtības un redzējumu, lemjot par sabiedrisko pasūtījumu medijiem un citiem elektronisko mediju jomas jautājumiem. Uzskatu, ka NEPLP ir izdevies izveidot ļoti dažādu un motivētu cilvēku grupu un ceru, ka visi aktīvi iesaistīsies viedokļu formulēšanā, palīdzot NEPLP pildīt tās uzdevumus. Novēlu konsultatīvajai padomei kļūt par nozīmīgu NEPLP padomdevēju un palīgu tās darbā, ņemot vērā, ka ekspertu deleģēšanā iesaistīts plašs un reprezentatīvs NVO loks."

Jau ziņots, ka NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes uzmanības centrā būs 2013. gada (esošā) sabiedriskā pasūtījuma Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio izvērtējums, kā arī priekšlikumu izstrāde 2014. gada sabiedriskajam pasūtījumam Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio.

NEPLP jaunās Sabiedriskās konsultatīvās padomes sastāvs ir šāds: Dita Arāja, Latvijas Žurnālistu asociācija; Ingrīda Veikša, Mediju institūts; Ilmārs Muuls, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija; Ilze Straustiņa, Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS; Juris Lūsis, Latvijas Jauno zinātnieku apvienība; Jānis Galviņš, Reģionālo televīziju asociāciācija; Eva Lūse, Latvijas Žurnālistu savienība; Zane Oliņa, Iespējamā misija; Valdis Labinskis, Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienība Dzintars; Elita Kleinhofa-Prūse, Latvijas Kristīgo skolotāju asociācija; Nika Aleksejeva, FEJS Latvija; Aldis Misēvičs, Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija; Kristīne Kārkle-Puriņa, Latgales tradicionālās kultūras centrs Latgaļu sāta; Antra Cilinska, Latvijas Kinoproducentu asociācija; Sarma Freiberga, Fonds Nāc līdzās!; Aldis Pauliņš, Latvijas Sociologu asociācija; Inese Immure, Latvijas Nedzirdīgo savienība; Jeļena Matjakubova, Latvijas Krievu kultūras biedrība; Dzintra Geka-Vaska, Komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fonds Sibīrijas bērni; Toms Meisītis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas