Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Par risinājumiem 250 bēgļu izmitināšanā lems premjeres sasauktā darba grupā

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) ir parakstījusi rezolūciju, ar kuru Valsts kancelejai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju uzdots izveidot augsta līmeņa starpinstitucionālu darba grupu, kurai jāizstrādā tiesiskā un praktiskā sistēma 250 bēgļu uzņemšanai no Itālijas un Grieķijas, par ko lemts ES iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē. 

Darba grupa izveidos Latvijas apstākļiem vispiemērotāko sistēmu šo personu integrācijai sabiedrībā, pagaidu mītnes vietai, nodarbinātībai, veselības aizsardzībai un citiem jautājumiem, portālu Diena.lv informēja premjeres pārstāve Aiva Rozenberga.

Paredzēts, ka darba grupā tiks iesaistīta Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides un reģionālās attīstības ministrijas, paredzot iespēju pieaicināt ekspertus no citām ministrijām.

Darba grupa varētu tikt izveidota līdz augusta vidum.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmdien Eiropas Savienības valstu iekšlietu ministru sapulcē palikusi pie savas nostājas, paužot gatavību abās programmās uzņemt 250 bēgļus. 50 nāktu no trešajām valstīm, bet 200 - no Grieķijas un Itālijas.

Pēc iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) teiktā, Latvijai būs iespējas ietekmēt, kādus bēgļus uzņemt. Latvija plāno ņemt ģimenes, kas jau ir izveidotas un kurās ietilpst laulātie un bērni. Nebūšot tā, ka atbraukušie varēs aicināt brāļus un māsas.

Ministrs arī atzīmēja, ka vairākas valstis, kas iepriekš nevēlējās bēgļus uzņemt, šodien tomēr nosaukušas savus ciparus. Spānija nosaukusi 2749, papildus arī Šveice paudusi gatavību piedalīties mehānismā, uzņemot kopumā 519 bēgļus, bet Polija - 2000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas