Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par sabiedriskajiem medijiem Latvijā būs jāmaksā

Par sabiedrisko mediju izmantošanu Latvijā nākotnē būs jāmaksā; iedzīvotāju līdzmaksājums varētu būt no 0,5 līdz 1 Ls mēnesī, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness

Latvijā agri vai vēlu tiks ieviesti līdzmaksājumi par sabiedrisko mediju izmantošanu, tā norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska, reaģējot uz Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora Edgara Kota izteikumiem Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā par nevienlīdzīgo situāciju, ko rada komisijas atbalstītie un 3. lasījumam virzītie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas atļaus TV kanāliem TV3 un LNT iekasēt naudu no kabeļtelevīzijas operatoriem.

Saistītie raksti

Sabiedriskā televīzija arī vēlas papildu finansējumu
A. Dulevska DB atgādina, ka šobrīd norisinās darbs pie jauna sabiedriskā elektroniskā medija izveides koncepcijas detalizācijas, ko plānots pabeigt līdz gada nogalei. Jautājumi par sabiedrības līdzmaksājuma ieviešanu Latvijā ir jāskatās kopainā, taču vienlaikus viņa paskaidroja, ka «pašlaik ir notikušas sarunas ar finanšu ministru, kurš ir ierosinājis, kādi varētu būt šie līdzmaksājumi». Kopējo finansējuma avotu piemērotības izvērtējumu Latvijas apstākļiem NEPLP sniegs KPMG, uz kuru pamatojoties tiks pieņemts lēmums par turpmākā finansēšanas modeļa izvēli.
Provizoriski līdzmaksājums, kas iedzīvotājiem Latvijā varētu tikt noteikts, ir no 0,5 līdz 1 Ls mēnesī, liecina DB apkopojums no ekspertu teiktā. Latvijā ir ap 2 milj. iedzīvotāju; kopējo mājsaimniecību skaits pērn atbilstoši CSP datiem bija 888,4 tūkst. Uz jautājumu, cik tuvā vai tālā nākotnē Latvijas iedzīvotājiem ir jārēķinās ar izmaiņām, A. Dulevska atbild, ka tad Latvijā droši vien būs eiro valūta. Sākotnējās prognozes liecina, ka Latvijā eiro valūtu plānots ieviest 2014. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas