Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Par valsts pārvaldē auditējamo prioritāti 2020.gadā noteiks fizisko personu datu aizsardzību

Finanšu ministrija (FM) rosina par kopējo valsts pārvaldē auditējamo prioritāti 2020.gadā noteikt fizisko personu datu aizsardzību.

FM norādīja, ka tika analizēta situācija par valstij nozīmīgajām jomām, iekšējās kontroles sistēmas trūkumiem un to sekām. Kopējo valsts pārvaldes auditējamo prioritāšu 2019.gadam noteikšanas laikā ar Tieslietu ministriju un Datu valsts inspekciju tika panākta konceptuāla vienošanās, ka fizisko personu datu aizsardzība varētu būt Ministru kabineta auditējamā prioritāte 2020.gadam.

Ministrijā uzsvēra, ka ir nepieciešams veicināt visu iesaistīto vienotu izpratni par fizisko personu datu drošību, apstrādi, izmantošanu un nepieļautu atšķirīgu interpretāciju par Vispārīgās datu aizsardzības regulas normām, kā arī uzlabot veidus, kā efektīvi izmantojamas un labāk izprotamas personu datu apstrādes piekļuves, labošanas, dzēšanas vai datu bloķēšanas tiesības. Īpaši aktuāls jautājums datu apstrādē ir digitālajā vidē.

Nosakot fizisko personu datu aizsardzību kā auditējamo prioritāti, paredzams, ka iekšējiem auditoriem būtu jānovērtē resorā izveidotā iekšējās kontroles sistēmas darbība un efektivitāte fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības jomā.

Lai nodrošinātu iekšējā audita struktūrvienību vienotu izpratni par prioritārā audita veikšanu, FM sadarbībā ar Tieslietu ministriju un Datu valsts inspekciju līdz šā gada novembrim izstrādās un elektroniski nosūtīs ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām audita apjomu un ieteicamos principus fizisko personu datu aizsardzības iekšējā audita iekļaušanai iekšējā audita stratēģiskajā un gada plānā.

Prognozējams, ka iekšējā audita rezultātā ministriju valsts sekretāriem un iestāžu vadītājiem tiks sniegts argumentēts viedoklis par ministrijas vai iestādes iekšējās kontroles sistēmas darbību fizisko personu datu aizsardzībā. Vienlaikus sagaidāms, ka veikto iekšējo auditu rezultātā tiks pilnveidota fizisko personu datu apstrāde un aizsardzība atbilstoši noteiktajiem principiem.

Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienību iekšējo auditu rezultāti tiks apkopoti, Tieslietu ministrijai, Datu valsts inspekcijai un Ministru kabinetam tiks sniegta informācija, kas ļaus pieņemt pamatotus lēmumus par turpmāko rīcību fizisko personu datu apstrādei un aizsardzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas