Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par VISC vadītāju ieceļ Guntaru Catlaku

Vairāk nekā pusgadu pēc līdzšinējā Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja aiziešanas no amata par jauno VISC vadītāju iecelts Education International pārstāvis Guntars Catlaks, aģentūrai LETA apstiprināja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Ministre skaidroja, ka pagaidām darba līgums ar Catlaku vēl nav noslēgts, taču vakar Seile esot parakstījusi attiecīgu rīkojumu, kā arī komandējuma laikā Briselē tikusies ar Catlaku, lai "vēlreiz pārliecinātos, vai nekas nav mainījies".

Catlaks VISC vadītāja amata pienākumus sāks pildīt no 5.maija.

"Guntars Catlaks ir ārkārtīgi pieredzējis Eiropā, viņš bijis arī skolotājs, Latvijā strādājot par vēstures skolotāju," stāstīja Seile, piebilstot, ka viņš ilgu laiku strādājis arī Sorosa fonda izglītības programmā.

Seile norādīja, ka, arī strādājot Briselē, Catlakam bijusi cieša saikne ar norisēm Latvijā. "Es redzu Catlaka kunga personā ļoti labu kombināciju, kurā apvienotas gan labas teorētiskās zināšanas un starptautiska pieredze, gan arī praktiska pieredze Latvijā, tostarp skolā," jauno VISC vadītāju raksturoja ministre.

Kā ziņots, VISC vadītāja amatam bija pieteikušies astoņi cilvēki.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā VISC vadītāja meklēšana beidzās bez rezultāta. Ievērojot amata pretendentu angļu valodas zināšanu pārbaudes rezultātus, pēc konkursa otrās kārtas tika nolemts izbeigt amata konkursu bez rezultāta un izsludināt atkārtotu konkursu uz amatu, jo pretendentu angļu valodas prasmes neatbilda konkursa prasībās noteiktajam B2 līmenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas