Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Parādnieks vaino atsevišķus ierēdņus nepamatotā slimības lapu izmantošanā

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (NA) uzskata, ka atsevišķi valsts pārvaldes darbinieki nepamatoti ņem darbnespējas lapas.

Politiķis šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pauda, ka Valsts ieņēmumu dienestā darbinieki, kurus bija paredzēts rotēt, "uzreiz saslima". Deputāts sarkastiski norādīja, ka laikam "sākās kādas slimības epidēmija, kas lika tik daudziem ņemt slimības lapas".

Politiķis uzskata, ka tā ir vērtējama kā krāpšana un valsts naudas izzagšana un valsts pārvaldes līmenī to ir iespējams viegli novērst.

Politiķis norādīja uz Finanšu ministrijas sniegtajiem datiem par plānoto slimības pabalsta izmaksu pieaugumu 2017.gadā - 24,6 miljoniem eiro. Viņš ir pārliecināts, ka šī situācija parāda Veselības ministrijas absolūtu bezatbildību pret situāciju ar slimības lapu izsniegšanu.

Komisijas sēdē tiek spriests par 2017.gada valsts budžeta izstrādes gaitu.

LETA jau vēstīja, ka aizvadītā gada decembrī arī toreizējais finanšu ministrs un tagadējais labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) norādīja uz iespējamu problēmu darbnespējas lapu izsniegšanas pamatotībā. Valdībā spriežot par e-veselības sistēmas ieviešanu, viņš minēja, ka festivāla "Positivus" laikā piedzīvota darba nespējas lapu "epidēmija".

Ministrs tolaik uzsvēra, ka šo gadījumu vajadzētu izvērtēt. Tāpat viņš uzsvēra, ka 2015.gada budžetā darba nespējas lapām palielināti līdzekļi par 20%. "Te nav jautājums par desmitiem tūkstošu, bet desmitiem miljonu," skaidroja Reirs, norādot, ka arī 2016.gadā šim mērķim piešķirti papildu līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas