Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pārbaude par Kalnmeiera atbilstību amatam: AT senatore lūdz deputātiem papildu informāciju

Saeimas deputātiem, pēc kuru rosinājuma sākta pārbaude, vai pastāv pamats ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbrīvošanai no amata, lūgts precizēt savu pieprasījumu, sniedzot konkrētāku informāciju saistībā ar iesniegumā minētajiem secinājumiem.

Ar attiecīgu lūgumu pie parlamentāriešiem vērsusies Augstākās tiesas (AT) senatore Marika Senkāne, kurai uzdots veikt minēto pārbaudi saistībā ar Kalnmeieru. Aicinājums izteikts, lai nodrošinātu pārbaudes objektivitāti un vispusīgu apstākļu pārbaudi.

AT senatore norāda, ka deputātu pieprasījuma pamatā ir Moneyval novērtējuma ziņojums Latvijas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmai. AT tiesnese lūdz minēt konkrētus ziņojuma punktus, uz kuriem izdarīti parlamentāriešu pieprasījumā minētie secinājumi.

Senkāne taujā, no kuriem ziņojuma punktiem secināts, ka no Valsts policijai konkrētā laika posmā nosūtītajām lietām kriminālvajāšana esot sākta tikai 2% gadījumu un ka NILL izmeklēšanas darba organizēšana būtu neloģiska, kas esot viens no iemesliem zemam Latvijas finanšu sistēmas drošības starptautiskajam vērtējumam.

Tāpat AT senatore lūdz politiķiem norādīt, no kura ziņojuma punkta izriet, ka prokuroriem jāuzņemas vadošā loma, izstrādājot norādījumus par NILL lietu efektīvu izmeklēšanu. Deputātiem lūgts precizējumus iesniegt līdz 23.augustam.

Kā ziņots, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs ierosinājis pārbaudi ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atlaišanas pamatu izvērtēšanu.

Viņa norādīja, ka lēmums pieņemts pēc 39 Saeimas deputātu pieprasījuma, kas AT saņemts 17.jūnijā. Pārbaudi veikt pilnvarota AT tiesnese Senkāne. Pārbaudi paredzēts veik līdz 16.septembrim.

LETA jau ziņoja, ka JKP līdera Jāņa Bordāna vadītā Tieslietu ministrija maijā nāca klajā ar rosinājumu diskutēt par ģenerālprokurora Kalnmeiera atbilstību amatam.

Pats ģenerālprokurors Kalnmeiers ir atzīmējis, ka nav pārsteigts par tieslietu ministra plānu panākt viņa atbrīvošanu no amata, jo Bordāna vadītā Jaunā konsevatīvā partija (JKP) priekšvēlēšanu laikā un arī pēc tam "saukusi personas, kuras būtu jānomaina", turklāt prokuratūras lietvedībā patlaban atrodas krimināllieta pret Bordāna partijas biedru Juri Jurašu.

Top komentāri

Itamars Toledano
To jau varēja paredzēt, ka tā Seņkāne liks visādus sprunguļus, lai tikai stirnu un briežu slepkavu noturētu amatā, jo ne jau aiz bada šis zvērs meža dzīvniekus dzenā un bendē ar asinīm pielijušām acīm.Ne jau bābietim būtu šāds izmeklēšana jāuztic, jo Dievs radot šo pasauli, zināja KĀDU to rada, un sievietes CENA Svētos Rakstos ir strikti atrunāta.
zvirbulēns
z
Kalnmeijer, laiks tīties pensijā! Kamēr vēl neieliek cietumā par amatpersonas bezdarbību, kas izsaukusi smagas sekas! :)
GoodMaan&ParexK&K
G
Jau kopš 90desmitajiem Latvijas varas pērstāvji masveidā palīdz Kremļa krievbandītiem atmazgāt netīru piķi. Tagad senatorei pēc komandas ir jāmērkaķojas pa maxsimumu, lai arī tālāk krievbandītiem piesegtu un palīdzētu netīrā piķa tālāko atmazgāšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas