Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju Krājbankas lietā vadīs Lāčplēsis

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu vadīs Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis (Vienotība).

J.Lāčplēša kandidatūru parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatam aizklātā balsojumā atbalstīja septiņi no 11 komisijas deputātiem. Par otru izvirzīto kandidātu - Andreju Elksniņu (SC) – balsoja četri deputāti.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), bet komisijas sekretāra amatā – Kārlis Eņģelis (ZRP).

Komisijā strādās arī deputāti Andrejs Elksniņš (SC), Iveta Grigule (ZZS), Kārlis Seržants (ZZS), Elīna Siliņa, Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), Juris Viļums (ZRP) un Ivars Zariņš (SC). 

Saskaņā ar Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumu plānots, ka komisija strādās deviņus mēnešus. Satversme un Saeimas kārtības rullis nosaka, ka Saeimai noteiktiem gadījumiem jāieceļ parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu. 

Saeima lēmumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu izveidi pieņēma 1.decembrī.

Top komentāri

kremers
k
Kolosāls komisijas vadības trio skanīgu uzvārdu ziņā - Lāčplēsis, Naudiņš un Eņģelis :)
Joks
J
Vienotība ar saviem švaļiem nogulēja LKB bankrotu, bet tagad rīkos šovu par šā bakrota izmeklēšanu. Un vēl par mūsu naudu! kauns Vienotība.
He he....
H
Varam jautroties.... he he.... Tie paši, kas veicināja ar savu bezdarbību bankas izzagšanu.... hi hi... Tagad šī fakta izmeklēšanas spicē.... ABsurda teāris.... ha ha....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas