Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Parlamentārieši cer uzlabot darba koordināciju starp Saeimu un valdību

Nepieciešams uzlabot darba koordināciju starp Ministru kabinetu un Saeimu, lai novērstu gadījumus, kad valdība vienlaicīgi iesniedz Saeimā atšķirīgus viena likuma grozījumus un pie atvērta likuma Saeimā savstarpēji nesaistīti vienlaicīgi strādā vairākas komisijas. Tā tikšanās laikā ceturtdien atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un parlamenta komisiju priekšsēdētāji.

Nozīmīga loma, lai novērstu šādus gadījumus, ir tieši ministriju parlamentārajiem sekretāriem, kuri ir kā starpnieki starp nozaru ministrijām un parlamentu.

Tāpat klātesošie uzsvēra, ka ir svarīga parlamentāro sekretāru klātbūtne tajās Saeimas komisiju sēdēs, kurās tiek skatīti nozarei būtiski likumi. Deputāti arī norādīja, ka ministriem un parlamentārajiem sekretāriem aktīvi jāizmanto tiem dotās tiesības uzrunāt deputātus no Saeimas tribīnes.

Saeimas priekšsēdētāja arī vērsa uzmanību uz to, ka Saeimas frakcijas līdz 5.decembrim aicinātas pārskatīt Saeimas komisiju funkcijas, noslodzi un aktualitāti un sniegt viedokli par nepieciešamajiem grozījumiem Saeimas kārtības rullī.

Nozīmīga sarunas daļa bija veltīta arī Saeimas sadarbības pilnveidošanai ar Saeimas sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Saeimas priekšsēdētāja atgādināja par 2006.gadā pieņemto Saeimas un NVO sadarbības deklarāciju, kā arī informēja par konkrētiem tuvākajā laikā plānotajiem sadarbības projektiem, tostarp jau rītdien plānoto diskusiju Saeima cilvēkiem ar invaliditāti un 16.decembrī sadarbībā ar darba devējiem rīkoto diskusiju par godīgu uzņēmējdarbības vidi. Janvārī Saeimā plānotas ikgadējās ārpolitikas debates, bet aprīļa beigās parlamentā sanāks Jauniešu Saeimā.

S.Āboltiņa arī aicināja komisiju priekšsēdētājus sniegt savu redzējumu par to, kā uzlabot ikdienas sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī piedāvāt diskusiju tēmas ikgadējam Saeimas un NVO forumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas