Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārspēts 16.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdienas pēcpusdienā Zemgalē gaisa temperatūra pakāpās līdz pat +27,3 grādiem, un tik silts laiks 16.septembrī Latvijā reģistrēts pirmo reizi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā novērota 16.septembrī, bija +26,3 grādi 1964.gadā Daugavpilī un 1970.gadā Bauskā.

+27,3 grādi trešdien reģistrēti Bauskā, otrā augstākā gaisa temperatūra bija +27,2 grādi Staļģenē, savukārt Dobelē gaiss sakarsa līdz +26,9 grādiem, Rīgā - līdz +26,6 grādiem.

16.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts arī Saldū, Stendē, Mērsragā, Zvejniekciemā, Skrīveros, Jēkabpilī, Madonā, Priekuļos, Zosēnos un Gulbenē.

Visā valstī, izņemot Kurzemes rietumu piekrasti un Ziemeļvidzemes krastu, termometra stabiņš ēnā pakāpās virs +23 grādiem. Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 9-13 metrus sekundē, Ventspils ostā - 15 metrus sekundē.

Nākamnedēļ Latvijā gaidāma atvasara un vairākas dienas gaisa temperatūra paaugstināsies nedaudz virs +20 grādiem, liecina pašreizējā Global Forecast System prognoze.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā krasi pazemināsies gaisa temperatūra - gan naktī, gan dienā tā gaidāma +8..+15 grādu robežās. Brīžiem līs, vietām - stipri.

Latvijas lielākajā daļā ceturtdien gaidāmas rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 17-22 metriem sekundē, bet Vidzemes un Ziemeļkurzemes piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 24-28 metrus sekundē.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā un novados ap galvaspilsētu. Spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

papildinātas pirmās piecas rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas