Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pasažieru ievērībai: Decembrī būtiskas izmaiņas vilcienu kustībā Aizkraukles virzienā

Saistībā ar remontdarbiem posmā no Šķirotavas līdz Salaspilij laikā no 7. līdz 18.decembrim gaidāmas būtiskas izmaiņas vilcienu kustības sarakstos Ogres, Aizkraukles, Daugavpils un citos maršrutos Latgales virzienā, informē uzņēmums Pasažieru vilciens (PV).

No 7. līdz 18. decembrim posmā Šķirotava-Salaspils notiks signālvadības sistēmu modernizācijas darbi, tādēļ būtiski tiks samazināta vilcienu kustības intensitāte Ogres, Lielvārdes, Aizkraukles, Krustpils, Daugavpils, Zilupes un Madonas virzienos. Vilcieni kursēs pēc īpaša saraksta, intervāli starp vilcieniem var pārsniegt pusotru stundu, bet vairāku dīzeļvilcienu kustība tiks organizēta ar pārsēšanos.

Detalizēti ar gaidāmajām izmaiņām vilcienu kustībā šajā virzienā var iepazīties PV mājaslapas sadaļā.

PV atvainojas pasažieriem par neērtībām un aicina, plānojot dienu, ņemt vērā izmaiņas vilcienu kustības sarakstos, kā arī apsvērt alternatīvas pārvietošanās iespējas. 

Rīta un vakara sastrēguma stundās tiks norīkoti maksimāli ietilpīgākie - astoņu vagonu elektrovilcieni.

Ogres, Lielvārdes un Daugavpils (pārsēšanās uz vilcienu Aizkrauklē) pasažieriem tiks norīkoti speciāli PV autobusi, šajos autobusos būs derīgas visu veidu PV biļetes un pasažierus apkalpos PV konduktori. Autobusos būs ierobežota velosipēdu un bagāžas pārvadāšana.

Salaspils un Ogres pasažieru ērtībām Autotransporta direkcija maršrutu tīklā norīkos papildu reisus un papildu autobusus esošo reisu ietvaros, kur pasažieri iegādāsies atbilstošas autobusu biļetes.

Autotransporta direkcija Salaspils un Ogres virzienā norīkos papildu autobusus jau esošajos reisos un izveidos papildu reisus. Pasažieru pārvadājumi minētajā kārtībā tiks nodrošināti katru darbadienas rītu un vakaru.

Maršrutā Salaspils–Rīga tiks izveidoti četri papildreisi – trīs no rīta un viens vakarā. Autobuss no Salaspils stacijas virzienā uz Rīgu izbrauks plkst.6.50, 7.10 un 7.20. Savukārt no pieturvietas Turgeņeva iela Rīgā virzienā uz Salaspili plkst.17.35 kursēs divi autobusi – viens brauks saskaņā ar ierasto maršruta shēmu, bet otrs – pa Lomonosova ielu, Salaspils ielu un gar Šķirotavas, Daugmales un Jāņavārtu stacijām.

Lai atslogotu sastrēgumstundu vilcienu reisus, pasažieriem, kuru ikdienas gaitas nav strikti saplānotas, elektrovilcienu zonā dienas vidus braucieni būs ar 50% atlaidi.

Vislielākās neērtības radīsies pastāvīgajiem pasažieriem, kas vilcienus izmanto rīta un vakara sastrēguma stundās. Liela daļa no tiem izmanto abonementa biļetes, tāpēc, lai daļēji kompensētu neērtības, paredzēts pagarināt abonementa biļešu derīguma termiņus. Mēneša un mēneša darba dienu abonementi, kuru darbības termiņa sākums ir no 14.novembra līdz 14.decembrim, tiks pagarināti par piecām dienām. Savukārt piecu dienu un nedēļas abonementus, kuru darbības termiņa sākums ir no 7. līdz 14.decembrim – par trīs dienām.

Pasažieri, kas izvēlēsies alternatīvu pārvietošanās veidu, abonementa biļetes varēs nodot kasēs, saņemot 100% no abonementa biļetes cenas par neizmantoto periodu. 100% kompensāciju pasažieri varēs saņemt no 7.līdz 18. decembrim un tā tiks attiecināta uz visām abonementa biļetēm, kuru darbības termiņa sākums ir līdz 15.decembrim.

Visiem minēto maršrutu dīzeļvilcienu maršrutiem tiks atceltas piemaksas par ātrumu un komfortu.

Darbi posmā Šķirotava- Salaspils notiks, lai modernizētu signalizācijas sistēmu un paaugstinātu vilcienu kustības drošību. Pēc modernizācijas vilcienu kustība tiks nodrošināta uz informācijas tehnoloģijām balstītā sistēmā, samazinot cilvēka faktora klātbūtni un tādējādi uzlabotu satiksmes drošību.

Visa informācija par plānotajām izmaiņām šajā līnijā no 7. līdz 12.decembrim pieejama interneta vietnē www.pv.lv sadaļā Izmaiņas vilcienu sarakstos, PV mobilajā aplikācijā, www.1188.lv, vilcienu stacijās, pieturas punktos, kā arī zvanot uz AS „Pasažieru vilciens” klientu apkalpošanas centra tālruni 67232135, uzziņu dienestos 1188 vai 80001181.

Informācija par izmaiņām no 13. līdz 18.decembrim tiks izziņota atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas