Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pāvesta vizītes laikā Latvijā būs brīvdiena

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz noteikt par brīvdienu 24.septembri, kad Latviju apmeklēs pāvests Francisks.

Šo priekšlikumu Saeima šodien vispirms nodeva izskatīšanai komisijās, bet vēlāk atbalstīja arī pirmajā un otrajā lasījumā, pieņemot likuma grozījumus steidzamības kārtībā.

Likuma izmaiņas galīgajā lasījumā atbalstīja 68 deputāti, pieci bija pret, divi - atturējās, bet vēl astoņi balsojumā nepiedalījās.

Šīs likuma izmaiņas Saeimā iesniedza Augusts Brigmanis (ZZS), Jānis Klaužs (ZZS), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Aldis Adamovičs (Vienotība), Viktors Valainis (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS), Juris Vectirāns (ZZS), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Laimdota Straujuma (Vienotība), Jānis Urbanovičs (Saskaņa), Līga Kozlovska (ZZS), kā arī Andris Bērziņš (ZZS).

Kā ziņots, Krāslavas novada domes, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) aģentūrai LETA pastāstīja, ka Latgales plānošanas reģions lūgs Ministru kabinetam Latgalē paredzēt brīvdienu pāvesta Franciska pastorālās vizītes laikā 24.septembrī.

Ekonomikas ministrijā (EM) aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka  Latgales uzņēmēji paši var lemt par brīvdienu pāvesta vizītes laikā. Savukārt viena valsts noteikta svētku diena valsts budžetam rada astoņu miljonu eiro zaudējumus, norādīja EM pārstāvji.

Top komentāri

smits
s
Un kur tad palika, ka mums baznīca ir nošķirta no valsts . . . . !? Priekš manis tāds pāvests nav pilnīgi nekas, kur manas tiesības būt ne pie kādas reliģijas, man ir prātā savas mūsu sentēvu dievības un aizbildņi, jūtos aizvainots ar šādu brīvdienu ticīgajiem!
Buks
B
Tautai patīk brīvdienas, vairums pat nedomā, kam par godu tās tiek pasludinātas. Šī brīvdiena ir pilnīga nejēdzība un visi tās ierosinātāji un iebalsotāji tiks atcerēti nākošajās vēlēšanās. Pilnīgs absurds- Saskaņa kopā ar Vienotību un "nacionāļiem" un visiem pārējiem. Kuri balsotāji tomēr bija tie, kuri uzdrošinājās /pret/ valsts brīvdienu, kad /dieva vietnieks Zemes virsū/ atrādīs savas kuslās miesas klātienē. Vai viņš savos sprediķos komentēs vai pieminēs arī pēdējo desmitgažu katoļu baznīcas finanšu un pederastijas skandālus?
Dana
D
Aicinu Latvijas pilsonus uz nakosajam velesanam nevelet par siem deputatiem, kuri ar varu uzspiez Latvijas iedzivotajiem religiju un ar to saistito izradisanos. Kada man dala gar to ka Latvija ieroads kaut kads pavests? Vai si nav karteja Latvijas stulbo deputatu dubultmorele? Latvija politki, deputati nespej pienemt likumu Par viendzimumu paru laulasanu, bet katolu priesterus, kuri parojas sava starpa baznicas un ir aizliegts vineim preceties ludzu.......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas