Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pavļuts: Premjera pārmetumi veselības ministrei nav pamatoti

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) pārmetumi veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) par viņas darbu nav pamatoti, piektdien žurnālistiem sacīja ministres pārstāvētās politiskās apvienības Attīstībai/Par politiķis Daniels Pavļuts.

Kā jau portāls informēja, tad Kariņš neatbalsta partiju apvienības Attīstībai/Par priekšlikumu palielināt budžeta deficītu un aicina veselības ministri pievērsties savam pamata uzdevumam, proti, sakārtot veselības aprūpes sistēmu, nevis prasīt naudu uz budžeta deficīta rēķina.

Runājot par premjera neapmierinātību ar Viņķeles darbu, Pavļuts uzsvēra, ka viņš par šādu paziņojumu ir izbrīnīts, jo šāds Kariņa viedoklis šonedēļ izskanējis jau otrdien.

Pavļuts norādīja, ka nevar piekrist Ministru prezidenta uzstādījumam, ka veselības ministrei nav jāmeklē nauda vai jāpiedāvā risinājumi veselības aprūpes nozares finansēšanas problēmai.

"Veselības ministre nav pelnījusi pārmetumus, ka viņa turpina risināt šīs problēmas. Ministre saņem pārmetumus no premjera, ka viņa jaucās ne savā darbā. Es domāju, ka šī situācija vēl būs jāpārrunā," piebilda Pavļuts.

Politiķis līdz šim bijis informēts, ka veselības ministrei ir regulārs dialogs ar Kariņu, ka viņi ir vairākkārt tikušies, tostarp ministre iesākusi virkni reformu. Kā piemēru reformu virzībai Pavļuts minēja arī valdībā izskatīto ziņojumui par slimnīcu tīkla optimizāciju ar skaidri iezīmētu grafiku. Viņš arī uzsvēra, ka Viņķele ir atcēlusi iepriekšējās valdības laikā ieviesto diskriminējošo divu pakalpojumu grozu sistēmu.

"Ir konkrētas lietas padarītas attiecībā uz algu reformu, slodžu auditu, tarifiem medicīnā. Mums ir ko atbildēt uz pārmetumiem, ka veselības ministre nav labi darījusi savu darbu," teica Pavļuts.

Iepriekš tika jau ziņots, ka partiju apvienība Attīstībai/Par! rosina mediķu algām nepieciešamos papildu 60 miljonus eiro nodrošināt uz budžeta deficīta rēķina, izriet no politiskā spēka paziņojuma masu medijiem.

Tomēr Finanšu ministrijā (FM) uzsvēra, ka, izvēloties pārkāpt Eiropas Savienības noteikto pieļaujamo deficīta līmeni, ir jārēķinās ar tālejošām un valsts budžetam dārgām sekām. 

FM aicina politikas veidotājus "ievērot vienkāršo patiesību, ka valsts budžeta izdevumi ir jāsamēro ar valsts budžeta ieņēmumiem".

Kā ziņots, Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro.

Pērn Saeimā pieņemtais lēmums mediķu algu celšanai 2020.gadā paredzēja 120 miljonus eiro, kas nozarē strādājošo algas ļautu pacelt par vidēji 20%. Taču, koalīcijai atzīstot, ka šāda likuma pieņemšana esot bijusi kļūda, jo netika paredzēti finanšu resursi, mediķu algām izdevās rast vien aptuveni pusi nepieciešamās naudas.

Tagad vairāki pie frakcijām nepiederošie, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti izskatīšanai Saeimā iesnieguši lēmumprojektu par veselības ministres Viņķeles (AP) atbrīvošanu no amata.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība 28.novembrī nolēmusi rīkot vēl vienu protesta akciju pie Saeimas, tās laikā prasot parlamenta atlaišanu un lūdzot prezidentam atgriezt otrreizējai caurlūkošanai 2020.gada budžetu. Tikšot pieprasīta arī Viņķeles demisija.

Top komentāri

Ja runājam par sakārtošanu
J
Nav saprotams,kāpēc bez Farmācijas departmenta Veselības ministrijai vēl nepieciešama atsevišķa,ministrijas lieluma Zāļu valsts aģentūra ar milzīgu administrāciju un vēl vairāk automašīnām,nekā pašā ministrijā.
Tomam Gaurutam
T
Piekrītu.Kā jau sen ir brīdinājis latviešu medicīnas vēsturnieks,profesors Arnis Vīksna-šis naudas maiss nedrīkst atrasties ministrijas pārziņā,jo visā Eiropā ārstniecības nauda ir slimokasu rokās,kas maksā slimības pabalstus un algas ārstiem.Manuprāt,pašlaik tas ir tik pat,kā iecelt āzi par dārznieku!
Lesis
L
Kad sis debilais kretins, judas izdzimums, OIK krustevs Pavluts tiks patriekts, jo sis juda ir Latvijas valsts un tautas ienaidnieks. Cik vel nesen sis juda Pavluts un Pabriks gribeja nozagt no Latvijas valsts desmitiem milijonus it ka zidiem kaut kadas kompensaciju maksasanai, kaut gan Latvija restutucija ir beigusies devindesmito gadu beigas, un likums visiem ir viens, tacu, sie debilie Pavluts un Pabriks ta nedoma, vini sevi uzskata sevi arpus likuma...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas