Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc gadījuma ar NBS formas izmantošanu 9. maija gājienā rosinās izmaiņas likumos, lai par šādu rīcību varētu sodīt

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) uzskata par morāli nepieņemamu kāda pieredzējuša rezerves karavīra dalību Daugavpilī notikušajā gājienā par godu tā dēvētajai "uzvaras dienai", turklāt esot tērptam formastērpā, tāpēc tiks meklēti juridiski risinājumi, kā sodīt bijušos karavīrus par formastērpu nelikumīgu valkāšanu.

Portālā TvNet publicēta fotogrāfija, kurā starp citiem gājiena dalībniekiem redzams kāds vīrietis Nacionālo bruņoto spēku formastērpā. Formastērpu rotā apbalvojumi. Aizsardzības ministrija (AM) preses pārstāvis Kaspars Galkins aģentūrai LETA skaidroja, ka AM ir veikusi pārbaudi par attēlā redzamo personu un secinājusi, ka vīrietim mugurā ir ikdienas Nacionālo bruņoto spēku formastērps.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis pirms vairākiem gadiem atvaļinājies no profesionālā militārā dienesta un ir ieskaitīts rezervē. Neoficiāla informācija liecina, ka vīrietis dienējis Sauszemes spēkos, apguvis snaipera prasmi un piedalījies vairākās starptautiskajās misijās.

Galkins šp informāciju nekomentēja, bet norādīja, ka aizsardzības ministrs Pabriks nosoda šādu rezerves karavīra rīcību un uzskata par morāli nepieņemamu personas dalību formastērpā šādā pasākumā. Ministrs uzsvēra, ka šajā gadījumā pasākumā piedalījies bijušais karavīrs, kurš savulaik zvērējis uzticību Latvijas valstij.

AM skaidroja, ka atvaļinātajiem karavīriem atļauts valkāt karavīra formas tērpu oficiālajos valsts svētkos, atceres un atzīmējamās dienās, militāro vienību sarīkojumos un citos Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku atbalstītos pasākumos Latvijā vai ārvalstīs.

Pabriks konstatējis, ka Latvijā līdz šim nav bijusi spēkā neviena tiesību norma, kas atvaļinātiem karavīriem paredzētu sodu par formastērpu pretlikumīgu nēsāšanu. Ņemot vērā minēto, ministrs uzdos AM sagatavot grozījumus tiesību aktos, lai šādos gadījumus personu varētu saukt pie atbildības.

Jau ziņots, ka Daugavpilī 9. maija pasākumus rīkoja Antihitleriskās koalīcijas cīnītāju Daugavpils biedrība. Plkst.10 no Slavas skvēra startēja gājiens, kas noslēdzās Dubrovina parkā, kurā norisinājās mītiņš. Ceturtdienas vakarā Vienības laukumā notika koncerts un uguņošana.

9. maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Savukārt Eiropā, tostarp Latvijā, Otrā pasaules kara beigas un nacistiskās Vācijas sagrāvi svin 8. maijā, bet 9. maijā atzīmē Eiropas dienu.

 

Top komentāri

5 kolonnas čūskulēns
5
5 kolonnas čūskulēns, pašu azotē izlolots :(
Def
D
Un cik vēl tādu mēslu nav gan policijā gan ievp un citos dienestos.traģiski.
no malas skatoties
n
Okupantu atvases joprojām svin Latvijas okupāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas