Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc incidentiem Šveicē airBaltic uzsāk Airbus A220 dzinēju pārbaudi

Pēc drošības incidentiem ar Šveices aviokompānijas Swiss lidmašīnu Airbus A220 dzinēju apstāšanos lidojumu laikā, arī Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic trešdien sākusi savā flotē esošo visu 20 lidmašīnu Airbus A220 dzinēju tehniskās pārbaudes, vēsta LNT Ziņas.

Dzinēju ražotājs Pratt & Whitney ir nosūtījis airBaltic tehniskās uzraudzības rekomendācijas, kas ir kā risku novēršanas plāns. Prasība ir nevis pilnībā apturēt lidojumus ar Airbus A220, bet gan pirms lidojumiem veikt rūpīgu inspekciju katram no lidmašīnu dzinējiem.

“Šobrīd esam ciešā sadarbībā gan ar lidmašīnas ražotāju, gan dzinēju ražotāju, jo drošība ir mūsu prioritāte. Viņu noteiktās tehniskās pārbaudes ir uzsāktas šodien. Ir pānakts jau labs progress, un mēs ceram līdz nedēļas beigām pabeigt visu dzinēju inspekcijas,” raidījumam sacīja airBaltic lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

AirBaltic bāzē Rīgā uz vietas esot arī dzinēju ražotāja tehniķis.

Šo pārbaužu dēļ neesot un nebūšot ietekmēts airBaltic lidojumu grafiks. “Nav bijis jāatceļ reisi vai tie jākavē. Dzinēju pārbaudes nav radījušas jebkādas citas sekas, kas negatīvi  ietekmētu pasažierus. Darbu pārorganizējam tā, lai visus reisus pildītu pēc paredzētā,” bilda aviokompānijas viceprezidents.

Lai arī airBaltic flotes Airbus A220 lidmašīnām esot citādākas modifikācijas  dzinēji nekā problēmas piedzīvojušai Swiss, tomēr Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs LNT Ziņām uzsver: “konstruktīvi šie dzinēji ir ļoti līdzīgi, un attiecīgi šī ražotāja rekomendācijas ir saistošas mūsu airBaltic.”

Civilās aviācijas aģentūra tagad pastiprināti tehniski uzrauga airBaltic A220 floti un kā kompānija veic dzinēju pārbaudes.

“Dzinēju mezgli tiek pārbaudīti tieši tāpat kā tas tiek darīts Šveices aviokompānijā. Risku mazināšanai papildus ir noteikti ekspluatācijas ierobežojumi – ir samazināts atļautais lidojumu augstums un  nav atļauts dzinējus izmantot ar pilnu jaudu. Šādā režīmā airBaltic ekspluatēs lidmašīnas līdz tam brīdim, kad starptautiskie izmeklētāji tiks skaidrībā, kā novērst sākotnējos defektu rašanās cēloņus,” skaidroja Gorodcovs.

Kamēr airBaltic ne par vienu no A220 lidmāšīnām šo trīs gadu laikā neesot sūdzējusies, Šveices aviokompānija Swiss International Air Lines jeb Swiss pēdējo mēnešu laikā pieredzējusi trīs drošības incidentus - lidojumu laikā dzinēju lāpstiņās rodas noguruma plaisas un dzinējs apstājas. Ir jāveic ārkārtas nosēšanās. Otrdien Swiss steigā apturēja lidojumus ar visām Airbus A220 lidmašīnām. Pēc dzinēju pārbaudes lidojumi pakāpeniski tiek atsākti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas