Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pēc maksātnespējas Liepājas metalurgs varētu nonākt esošo akcionāru rokās

Pēc maksātnespējas pasludināšanas Liepājas metalurgs (LM) varētu nonākt jau esošo akcionāru rokās par spīti tam, ka lielā mērā tieši viņi veicinājuši uzņēmuma bankrotu, TV3 ziņām atzinis LM Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers. Likums šādu darījumu neaizliedz, un galvenais mērķis esot ražošanas turpināšana.

Joprojām gan nav skaidrības, vai valstij izdosies atgūt uzņēmumā ieguldītos vairāk nekā 50 miljonus latu. Finanšu ministrs Andris Vilks uzskata - maksātnespējas procesa ietvaros to izdarīt būs vieglāk, nekā TAP ietvaros. "Esošie akcionāri vairs netraucēs. Tas nozīmē, ka nav jāgaida mēneši, lai viņi beigtu savā starpā karot un muļķot valsti. Tagad spēles noteikumi ir pilnīgi skaidri." "Tā kā uzņēmums TAP plānu nebija spējīgs izpildīt, man kā administratoram, lai novērstu turpmāku zaudējumu rašanos, ir pienākums vērsties tiesā ar maksātnespējas pieprasījumu," saka Velmers.Pēc maksātnespējas atzīšanas tieši Velmers kļūs par LM faktisko saimnieku, kura galvenais uzdevums būs mantas pārdošana. Vispirms gan jāveic inventarizācija, lai noskaidrotu ražotnes vērtību. Velmers ir paudis cerību, ka līdz janvārim izdosies atrast investoru, kas uzņēmumu būtu gatavs iegādāties veselu un turpinātu ražošanu. Pretējā gadījumā krāsnis un citas ražošanas iekārtas tiks pārdotas pa daļām.  Interesi par aktīviem izrādījuši vairāki investori, tostarp arī pašreizējais uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans. Grūti pateikt, cik dziļu robu LM nedienas būs iecirtušas nodokļu maksātāju kabatās, un vai vismaz daļu uzņēmuma kādreiz vēl izdosies atgriezt pie dzīvības, tomēr skaidrs - vissmagāk maksātnespēju izjutīs uzņēmuma darbinieki, jo gaidāma darbinieku masveida atlaišana. Nodarbinātības valsts aģentūra jau paziņojusi, ka gatavojas darbam pastiprinātā režīmā. Tiek lēsts, ka pēc LM maksātnespējas pasludināšanas darbu varētu zaudēt apmēram 1000 cilvēku.Jau vēstīts, ka pirmdien, 4.novembrī, Liepājas metalurga tiesiskās aizsardzības procesa  administrators Haralds Velmers iesniedza Liepājas tiesā uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas