Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc neveiksmīgā balsojuma opozīcija neizslēdz iespēju atkārtoti prasīt Munkevica demisiju

Par Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala – mūsu mājas) atbrīvošanu no amata piektdien domes ārkārtas sēdē nobalsoja seši no 14 klātesošajiem deputātiem, bet astoņi bija pret. Mēra demisijas pieteicēji atzina – viņi nebija gaidījuši, ka sēde tiks sasaukta tik īsā laikā, un tāpēc nepaguva tai sagatavoties. R.Munkevics _Dienai _skaidro, ka «nebija jēgas vilkt garumā», jo tāpat viss bijis skaidrs.

Viens no demisijas prasības iesniedzējiem Aigars Tampe (TB/LNNK) Dienai norāda, ka ar šo lēmuma projektu bijusi vēlēšanās parādīt, ka domes opozīcija nevar piekrist visam, ko mērs dara, un tā pievērst viņa darbībai sabiedrības uzmanību. Savukārt R.Munkevics uzskata, ka opozīcijas mērķis bija pievērst uzmanību sev. Sēdē viņš opozīciju esot salīdzinājis ar suni, kas ķer savu asti, lai izrādītos. Viņš norāda, ka vienīgais no opozīcijas pārmetumiem, ko viņš nevarot grozīt, esot viņa darba stils. Proti, opozīcija viņam pārmet autoritārismu, bet pats R.Munkevics uzskata, ka skalā, kuras vienā galā būtu autoritārisms, bet otrā galā demokrātisks vadības stils, viņš būtu tuvāk demokrātiskajam.

Ja R.Munkevica rīcībā būšot kļūdas, tad, iespējams, viņa atkāpšanās tikšot prasīta atkārtoti, jo esot redzams, ka mēra atbalstītāju skaits sarūk, teica A.Tampe.

Par R.Munkevica ievēlēšanu pērn vasarā nobalsoja desmit deputāti. Zināms, ka viens no viņiem Romualds Ražuks (PS) piektdien sēdē nepiedalījās. R.Munkevics gan norāda, ka vienīgais no viņa iepriekšējiem atbalstītājiem, kas pārgājis opozīcijas pusē, ir Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai), taču kopumā koalīcija esot stabila. To tā esot spējusi pierādīt, pieņemot smagus lēmumus par pašvaldības budžetu un domes strukturālajām reformām. R.Munkevics neizslēdz iespēju, ka opozīcija drīzumā var iesniegt jaunu demisijas pieteikumu. «Ja viņi nekļūs nopietnāki, var sniegt katru dienu, lai tādā veidā pievērstu uzmanību,» saka mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas