Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pēc rekonstruētās promenādes atklāšanas sāks Daugavas krastmalas nostiprināšanu

Noslēdzoties Daugavas promenādes posma no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam rekonstrukcijai, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par šī posma Daugavas krastmalas nostiprinājuma remontdarbiem un zemūdens hidrotehniskajiem darbiem, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija. 

Remontējamais posms ir Daugavas upes krastmalas daļa no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam Rīgā, kur nupat noslēdzies apjomīgs, Eiropas Savienības līdzfinansēts rekonstrukcijas projekts, renovējot veco promenādi un sakopjot Spīķeru kvartālu. Projektā ieguldīti vairāk nekā 5 miljoni latu, un to svinīgi plānots atklāt rīt, 1.augustā. 

Savukārt jau tuvāko mēnešu laikā promenādes posmā tiks veikts krastmalas nostiprinājumu remonts atbilstoši SIA "Jūras vējš" pērn veiktajai atskaitei par šo nostiprinājumu zemūdens daļas apsekošanu Centrāltirgus rajonā. Jau ziņots, ka pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka promenādes pamata nesošās konstrukcijas izdrupušas un, lai tās noturētos virs ūdens un promenāde neiegāztos ūdenī, nepieciešami ievērojami papildu ieguldījumi to nostiprināšanai. 

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šā gada martā nolēma krastmalas nostiprinājumu remontdarbiem paredzēt papildus 783 668 latus, no kuriem 236 460 latu tika plānots segt no ietaupījumiem, kas radušies kopējā projekta iepirkuma konkursā un būvdarbu gaitā. 

Krastmalas nostiprināšanas darbu gaitā būs jāveic krasta nostiprinājuma dekoratīvās apdares elementu sagatavošana, kas iekļauj grunts atskalošanu zem ūdens, izmantojot hidromonitoru ar ūdenslīdēju palīdzību, lai varētu no ūdens izcelt nobrukušos apdares granīta akmeņus. Pēc tam tiks veikts vairāku piestātņu dzelzsbetona plātņu remonts, plātņu defektu vietu apstrādājot ar augstspiediena ūdens strūklu zem ūdens un izveidojot metāla detaļu aizsardzību, izmantojot polimēru pārklājumu zem ūdens. Divām piestātnēm tiks nomainītas priekšējās sienas dzelzsbetona plātnes. 

Krasta nostiprinājuma remonta gaitā tiks veikta pamatnes sagatavošana granīta mūra montāžai, granīta mūra veidošana piecās vietās, kā arī tiks veikts krasta nostiprinājuma granīta mūra šuvju remonts ūdens mainīgajā zonā 580 metru garā posmā. Tāpat tiks veikts 145 koka nosegvairogu remonts čaulpāļu sadures vietās, bet tukšumu aiz koka nosegvairogiem tiks piepildīts ar 29 kubikmetriem betona. 

Daugavas krastmalas nostiprinājuma zemūdens hidrotehnisko darbu laikā būs jāveic arī gultnes attīrīšana.

Iepirkuma līgumcena paredzēta ne vairāk kā 280 000 latu bez pievienotās vērtības nodokļa, iepirkuma līguma izpildes termiņš - ne ilgāk kā 90 kalendārās dienas no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža, bet ne īsāks par 60 kalendārajām dienām. 

Piegādātāji piedāvājumus var iesniegt līdz 2.septembra plkst.11 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Rīgā, Amatu ielā 4, kad arī notiks piedāvājumu atklāta atvēršana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas