Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc skolēna noslīkšanas Cieceres upē kriminālprocess par nolaidību

Otrdien ar jaunu sparu atsāksies piektdien Cieceres upē, visticamāk, noslīkušā 11 gadu vecā zēna ķermeņa meklēšanas darbi - lai pazeminātu upes līmeni iecerēts uz laiku aizvērt upes slūžas. "Ir izredzes, ka rīt varētu izdoties viņu atrast," Dienai stāsta Jolanta Knīse, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze.

Lai arī glābēji zēnu meklējuši ik dienu, meklējumi nevainagojās panākumiem. Jau vēstīts, zēns noslīka klases pārgājiena laikā.Jau vēstīts, traģiskais negadījums Cieceres upē notika ap plkst.10 Saldus rajona Zirņu pagastā, Būtnāros, pie Silavotiņu motortrases. Sākotnējā informācija liecināja, ka klases pārgājiena laikā trīs puikas no klases biedriem atpalikuši, viens paslīdējis un iekritis ūdenī.

Dienai stāsta J.Knīse, policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 197.panta par nolaidību. Krimināllikums nosaka - par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu, ko izdarījis uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas atbildīgs darbinieks vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas pilnvarota tāda pati persona, ja ar to radīts būtisks kaitējums uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), organizācijai vai ar likumu aizsargātām citas personas tiesībām un interesēm, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Tiesa, aizdomās turēto personu šobrīd nav, liecina policijas informācija. Jānorāda, ka pēdējo gadu laikā šis ir otrais gadījums, kad Saldus rajonā klases pasākuma laikā - 2007.gadā klases ekskursijas laikā Saldus ezerā noslīka astoņgadīgs zēns. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga p.i. Anastasija Laizāne Dienai saka - "šobrīd nav nekāda pamata domāt, ka būtu kāda ļaunprātīga rīcība". Policija esot sākusi kriminālprocesu, tiesa, pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Sazinoties ar Kurzemītes pamatskolu, Diena noskaidroja, ka ar pedagogiem pirmdien rīta pusē vairākas stundas strādājis psihologs no krīzes centra. Klases audzinātāja, kuras klātbūtnē notika nelaime, šobrīd atrodas šoka stāvoklī, tādēļ policijai nav izdevies iegūt pilnīgu informāciju par notikumu gaitu piektdienas rītā pie Cieceres upes.

Kurzemītes pamatskolas direktore Vineta Vovere zināja teikt, ka zēns bija pieķēries kādam zaram un skolotāja iebridusi līdz krūtīm ūdenī viņu glābt. Diemžēl zēns nenoturējās stiprajā straumē un palaida zaru vaļā. “Tā varēja gadīties ikvienam pedagogam ikvienā skolā. Var uzrakstīt desmit rīkojumus, bet tie būs bezspēcīgi šādās dzīves situācijās,” sarunas noslēgumā sacīja V.Vovere.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem joprojām nav izdevies arī atrast piektdienas pievakarē Rēzeknes upē ledū ielūzušo deviņus gadus veco meiteni, kura pa ledu pastaigājusies kopā ar draudzeni, Diena uzzināja Latgales reģiona pārvaldē. Otrdien meitenes ķermeni upē meklēšot ūdenslīdēji no Daugavpils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas