Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pēdējos gados trīsreiz krities cietuma slimnīcas psihiatrisko pacientu skaits

Pirms septiņiem gadiem Centrālcietuma slimnīcā gadā ārstējās 368 pacienti ar psihiskās uzvedības traucējumiem, taču kopš slimnīcas pārcelšanas uz Olaini un "reorganizācijas" šis skaits krities vairāk nekā trīs reizes - līdz 114 pacientiem gadā, otrdien vēsta laikraksts Diena.

"Faktiski tas nozīmē to, ka lielākā daļa cilvēku ar psihiska rakstura problēmām atrodas kopā ar citiem ieslodzītajiem cietumos. Un, saprotams, tas ir zināms risks," izveidojušos situāciju skarbi kritizē Providus penitenciārās sistēmas pētniece Ilona Kronberga.

Olaines cietuma slimnīcas priekšnieks Vadims Viktorovs gan šādu kritiku noraida. "Mēs nevienam pacientam tāpat neatsakām. Lieta tāda, ka agrāk slimnīcā ārstējās daudzi pacienti, kuriem reāli bija nepieciešama tikai ambulatora ārstēšana, piemēram, depresīvie vai ar miega traucējumiem," viņš skaidroja. V. Viktorovs arī norādīja, ka slimnīca vairs neārstējot simulantus, piemēram, cietumnieku vidū bijusi iecienīta prakse veikt "demonstratīvo suicīdu" jeb pārgriezt sev vēnas tādā veidā, kas nemaz dzīvībai briesmas nerada, lai nokļūtu slimnīcā un "atpūstos draugu lokā". Tagad šādi pacienti vairs slimnīcā netiekot turēti.

Arī tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) Dienai ar preses sekretāres starpniecību atzina, ka veselības aprūpe ir viena no Ieslodzījuma vietu pārvaldes problēmām, kuras viņš konstatējis savas ministrēšanas laikā. Par tās risināšanu esot runāts arī ar Veselības ministriju, tomēr konkrētākus komentārus par plānotajiem risinājumiem Dienai neizdevās iegūt.

Vairāk lasiet otrdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas