Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pensionāri tiksies ar 13.Saeimas partijām

Šodien Latvijas Pensionāru federācija (LPF) Rīgas nacionālajā sporta manēžā tiksies ar 13.Saeimā ievēlētajām partijām, aģentūru LETA informēja federācijas priekšsēdētājs, 12.Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS).

Latvijas pensionāru sapulcē piedalīsies pārstāvji no LPF 125 dalīborganizācijām, un uz sapulci aicinātas visas 13.Saeimā ievēlētās partijas.

Sēdē tiks apspriestas saņemtās atbildes no partijām uz jautājumiem par senioru dzīves līmeņa paaugstināšanu turpmākajos četros gados.

Partijām tika lūgts atbildēt uz tādiem jautājumiem kā, vai tās, sastādot darbības plānu parlamentā un veidojot 2019.gada un sekojošo trīs gadu valsts budžetu, kā prioritāti atbalstīs pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu un nabadzības riska likvidēšanu vecākās paaudzes iedzīvotāju vidū, kā arī pensionāru jautājumu apakškomisijas izveidi.

Tāpat LPF jautā, vai partijas ir gatavas noslēgt saprašanās memorandu ar federāciju, paredzot nodrošināt katram pensionāram ienākumus vismaz nabadzības riska līmenī.

Pensionārus arī interesē, vai partijas ir gatavas atbalstīt vienādu bāzes kritēriju noteikšanu likumdošanā sociālās palīdzības saņemšanai maznodrošinātajiem pensionāriem neatkarīgi no viņu deklarētās dzīves vietas, kā arī pensionāra iztikas groza izstrādi tuvākā gada laikā un tā piemērošanu pensiju jautājumu risināšanai un sociālās palīdzības sniegšanai.

Vienlaikus LPF interesē, vai partijas ir gatavas atbalstīt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību pensionāriem, ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamā pensionāru ienākumu minimuma noteikšanu nabadzības riska līmenī 2019.gadā, bet sākot ar 2020.gadu - minimālās algas līmenī, kā arī citus pensionāriem nozīmīgus jautājumus.

Top komentāri

ai
a
Nečīkstiet, ņemiet piemēru no brašās 66 gadus seniores Kursītes-Pakules. 2017. gadā pensijā saņemts (uz rokas) 26105 jeb 2175 mēnesī. Alga Latvijas univesitātē 16853 jeb 1404 mēnesī uz rokas. Alga Saeimā 35019 jeb 2918 mēnesī + neskaitāmas haltūras (kultūras akadēmijai par 6000 eiro, Latvijas Bankai par apm. 1000 eiro, visādiem pagastiem pa lēto - 100, 150. Lūk, tā vajag dzīvot! Nevis čīkstēt, ka grib lielāku pensiju. Janīna arī varbūt grib, nav jau viegli ar 2000 mēnesī izdzīvot, bet viņa nečīkst, viņa iet un dara, ceļās, raksta, iet uz universitāti un tur lej kaut kādu sviestu par savām ekspedīcijām, vada un recenzē darbus (palasa sākumu un beigas Saeimas sēdes laikā, kamēr tur debatē par kaut kādām pensijām un ndookļiem...)
u
u
Ja visas iepriekšējās valdības darīja visu iespējamo, lai valsts kasi piepildītu no pensionāru makiem, iztukšojot tos ar mahinācijām par elektrību - OIK,- ar milzīgajiem nesakārtotās medicīnas un farmācijas izdevumiem , par ārstēšanos ,par pārtiku , utt.,utt,ujp Tagad , mēs ,pensionāri ,pieprasām , lai tagad nāk jaunā valdība, nevis veciepaprikipūčikučinski, un gādā , lai pensiju paaugstināšana kompensē nozagto pensionāru naudu Nākošais uzdevums-gādība par bērniem,utt.Kuri saņem algu, tie pagaidām kaut kā kuļas ,ja vairs nevar, -aizbrauc atstājot tukšumu aiz sevis Domājiet par nākotni ,domājiet par Latviju nevis par savām augustiņa pilīm ārzemēs
kāpēc ?
k
Kāpēc ''vaivari'' pelna naudu uz invalīdu rēķina?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas