Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pensionāru federācija par piketa rīkošanu lems 18.augustā

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) par nepieciešamību 6.septembrī Rīgā rīkot piketu lems 18.augustā, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma otrdien sacīja federācijas vadītājs Andris Siliņš.

Lai gan pensijas, visticamāk, rudenī tiks indeksētas, tās nav vienīgās pensionāru prasības, uzsver Siliņš. "Ir vesela virkne citu jautājumu, kuri, diemžēl, risnās pietiekami lēni, lai gan esam saņēmuši solījumu no Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas. Tas ir jautājums par kompensācijām sastībā ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu. Otrs jautājums, kas skar vairākus desmitus tūkstošu pensionāru, ir koeficienta piemērošana pensiju sākumkapitāla aprēķināšanai. Diemžēl, aptaujas liecina, ka trešā daļa pensionāru nav spējīgi pilnvērtīgi rūpēties par savas veselības uzturēšanu," atzina LPF vadītājs.

Siliņš norādīja, ka 6.septembra pasākums Rīgā ir ieplānots kā ikgadējs darba vērtējuma pasākums, kas iekļauts arī federācijas kalendārā. Ja būšot priekšlikumi no tās sastāvā ietilpstošajām organziācijām, ka pasākumu rīkot nevajag, 18.augustā lems par tā atcelšanu.

Jau ziņots, ka vairākas senioru intereses pārstāvošas organizācijas neatbalsta LPF lēmumu 6.septembrī rīkot mītiņu Strēlnieku laukumā. Šīs organizācijas ir Latvijas senioru alianse, Latgales reģiona pensionāru biedrība, Rīgas aktīvo senioru alianse un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas pensionāru biedrība.

Organizācijas, kas iestājās pret mītiņa organizēšanu, vienojās nosūtīt LPF atklātu vēstuli, vēlreiz prasot mītiņu nerīkot.

Siliņam neesot skaidrs, kāpēc šie cilvēki ir satraukušies, bet senioru alianses preses konferencē viņam radusies sajūta, ka starp pasākuma organizatoriem esot arī partija Vienotība.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas