Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pērn KP par konkurences tiesību pārkāpumiem sodījusi astoņus uzņēmumus

Pagājušajā gadā Konkurences padome (KP) kopumā pieņēma 26 lēmumus, kur piecos gadījumos konstatēti konkurences tiesību pārkāpumi, par kuriem sodīti astoņi uzņēmumi, piektdien žurnālistiem sacīja KP vadītāja Skaidrīte Ābrama.

Valsts budžetā 2018.gadā ieskaitīti KP iepriekš piemērotie naudas sodi 445 613 eiro apmērā.

Pērn KP atklāja divas aizliegtās vienošanās, abas bija saistītas ar uzņēmumu neatļautu darbību saskaņošanu publiskajos iepirkumos.

KP 2018.gadā konstatēja, ka trīs meliorācijas uzņēmumi - SIA Limbažu melio, SIA Bauskas meliorācija un SIA Meliorācijas eksperts- ir pretlikumīgi rīkojušies četrās Luku atbalsta dienesta administrētā fonda cenu aptaujās.

Savukārt biroja tehnikas apkopes un piegādes veicēji SIA Tomega un SIA BTK.LV konkurenci kropļoja vairākās iepirkumu procedūrās, tajā skaitā Kultūras ministrijas un SIA Talsu namsaimnieks cenu aptaujās un SIA Rīgas satiksme iepirkumā.

"Abu nozaru uzņēmumi rīkojās pēc līdzīgas shēmas - saskaņoja konkursos iesniedzamās tāmes, vienojās par dalības noteikumiem, kā arī par uzvarētāju," skaidroja Ābrama.

Par abiem šiem atklātajiem karteļiem piemēroti 104 000 eiro naudas sodi.

Tāpat pagājušajā gadā KP kopumā izteica septiņus brīdinājumus 37 personām, kas ir līdz šim augstākais brīdināto personu skaits gada laikā.

Pagājušajā gadā KP konstatēja arī vienu dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas gadījumu, kad publiskām personām - 28 pašvaldībām - piederošs uzņēmums SIA "ZAAO" nepamatoti liedza sadarbības partneriem slēgt līgumus tikai par to darbībai nepieciešamajiem dalīto atkritumu savākšanas laukumiem, uzspiežot izmantot visus "ZAAO" piederošos šāda tipa laukumus.

Tāpat "ZAAO" piemēroja laukumu uzturēšanas infrastruktūras uzturēšanas maksu, kas netika balstīta uz ekonomiski pamatotiem aprēķiniem, turklāt noteiktā laika periodā dažādiem iepakojuma apsaimniekotājiem piemēroja atšķirīgu maksu.

KP uzlika "ZAAO" pienākumu novērst konstatētās nepilnības, kā arī piemēroja 36 665 eiro naudas sodu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas