Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pērn samazinājies Latvijas zāļu ražotāju realizētās produkcijas apjoms

2015.gadā Latvijas zāļu ražotāji realizējuši zāles un citas preces par 2% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) apkopotā informācija

Pērn Latvijas ražotāju zāles un citas preces realizētas par 132 miljoniem eiro.

Lielākā daļa jeb 86% no saražotās produkcijas tika eksportēta. Tiesa gan, pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, ārpus Latvijas pārdoto zāļu apjoms samazinājies par 4%.

Vietējā tirgū realizēti 14% no visas saražotās produkcijas, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014. gadu, Latvijā realizēto zāļu apjoms pieaudzis par 32%.

Zāļu valsts aģentūras direktors Svens Henkuzens skaidro, ka vietējo zāļu ražotāju ieguldījumu un klātbūtni ikdienā izjūt ne vien katrs pacients, bet arī valsts ekonomika.

Lai gan kopējais ražošanas apjoms 2015.gadā ir nedaudz samazinājies, tas joprojām ir liels ieguvums Latvijai, secina Henkuzens.

Pērn pēc kopējā preču realizācijas apjoma pirmajā vietā atkal ierindojusies AS Olainfarm, aiz sevis atstājot AS Grindeks, SIA Silvanols, AS Rīgas farmaceitiskā fabrika, AS Kalceks, SIA LMP, SIA Pharmidea, SIA Baltijas terapeitiskais serviss un SIA Homeopātija.

Savukārt pēc pārdoto preču apgrozījuma Latvijā līdera pozīciju noturējis Grindeks, kas par 56% palielinājis realizētās produkcijas apjomu vietējā tirgū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas