Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas notiks mediķu protesta akcija

Šodien plkst.12 pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) notiks Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkota protesta akcija.

Tāpat šodien LNB notiks Eiropas veselības ministru tikšanās. Arodbiedrības mērķis bija akciju organizēt tieši tad, kad Latvijā viesosies citu valstu veselības ministri.

Protesta akcija notiks sapulces formā ar tiesībām skaļi paust viedokli.

Kā iemeslus protesta akcijas rīkošanai arodbiedrība min nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei no iekšzemes kopprodukta, kas šogad ir 3%, kā arī to, ka divām lielākajām Latvijas slimnīcām ir maksātnespējas pazīmes.

Tāpat arodbiedrība norāda uz to, ka Latvijā iedzīvotājiem ir sliktākā veselības aprūpes pieejamība Eiropas Savienībā, to, ka mediķu algas pieaug vairākas reizes lēnāk nekā citās nozarēs, kā arī ārsti, ārstu palīgi, vecmātes, medicīnas māsas un citas ārstniecības personas tikai 50% gadījumu pēc izglītības iegūšanas strādā Latvijā.

Jau ziņots, ka saistībā ar LVSADA rīkoto mītiņu šodien no plkst.11 līdz 14 nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu un gājēju satiksme Mūkusalas ielas posmā no Akmens ielas līdz Akmens tiltam.

Ierobežojumi neattieksies uz sabiedrisko transportu.

LETA jau ziņoja, ka ar balsu vairākumu arodbiedrība nolēma, ka protesta akcija tiks rīkota 20.aprīlī, kad Rīgā norisināsies Eiropas Savienības (ES) veselības ministru neformālā sanāksme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas