Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieaugs akcīzes nodokļa likme naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem

Īstenojot samērīgu un pakāpenisku akcīzes nodokļa likmju paaugstināšanas politiku, 2020.gada 1.janvārī mainīsies akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID informē, ka saskaņā ar likumā Par akcīzes nodokli noteikto nākamgad 1. janvārī tiek paaugstinātas akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem, neskaitot cigaretes. 

Paredzams, ka benzīna cena pieaugs par 4 eiro centiem litrā, dīzeļdegviela par 5 eiro centiem un naftas gāze par 3 eiro centiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Tāpat prognozējams, ka pieaugs cigāru un cigarillas cenas par 9 eiro centiem ( 10 gab. paciņā) un smēķējamās tabakas (40 grami paciņā) cenas par 24 eiro centiem, ieskaitot PVN.  

Tāpat VID vērš uzmanību uz to, ka naftas produktu un tabakas izstrādājumu apritē iesaistītajiem tirgotājiem jāveic atbilstošo preču inventarizācija, normatīvajos aktos noteiktajā termiņā jāiesniedz VID akcīzes nodokļa starpības aprēķins un jāsamaksā akcīzes nodokļa starpība par krājumā esošajiem naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem. 

VID atgādina, ka ar detalizētāku informāciju naftas produktu un tabakas izstrādājumu tirdzniecībā iesaistītie komersanti, var iepazīties VID interneta vietnē, vai, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, izvēloties tēmu Akcīzes nodoklis un akcīzes preču aprite.

Top komentāri

Ilgtspējīgāsinerģija
I
Ilgtspējīgs cenu pieaugums!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ivb
I
To melno čūsku midzeni vajag nojaukt.Visus parazītus un reketierus kas tur ieperinājušies un aplaupa tautu vajag triekt ratā.
reptilis
r
Rinķa dancis !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas