Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pieciem Straujumas valdības ministriem vēl nav pielaide valsts noslēpumam

Arī šīs nedēļas valdības sēdē pieciem no Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdības ministriem vēl aizvien nebija piešķirta pielaide valsts noslēpumam.

"Tas nav tāpēc, ka viņi nevar saņemt šīs pielaides. Vienkārši vēl nav paspēts [tās] sagatavot," pēc sēdes žurnālistiem sacīja premjerministre.

Drošības iestādes pielaides darbam ar valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem nav piešķīrušas pieciem ministriem, kuri nestrādāja iepriekšējā valdībā - izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei (Vienotība), labklājības ministram Uldim Augulim (Zaļo un zemnieku savienība), vides un reģionālās attīstības ministram Cilinskim (VL!TB/LNNK), zemkopības ministram Jānim Dūklavam (Zaļo un zemnieku savienība) un tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL!TB/LNNK). 

Vienīgais no ministriem, kurš pielaidi saņēmis un nav strādājis iepriekšējā valdībā, ir aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība). Viņam pielaidi bija svarīgi saņemt laicīgi, jo amata specifika prasa ikdienā strādāt ar valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Jau ziņots, ka pirmajā Straujumas vadītajā valdības sēdē neizdevās lemt par kāda Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) sprieduma izpildi. Tā kā ne visiem valdības ministriem bija nokārtota nepieciešamā pielaide, lai piedalītos šāda lēmuma pieņemšanā, kā arī veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība), kurai ir nepieciešamā pielaide, bija devusies komandējumā, valdībā šim jautājumam nebija kvoruma. Otrajā valdības sēdē gan kvorums lēmuma pieņemšanai par ECT sprieduma izpildi bija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas