Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Piedāvās bērnu aprūpi arī vakaros un naktīs

Drīzumā izsludinās iepirkumu, bet jau aprīlī varētu uzsākt pakalpojumu, kas nodrošinās bērnu aprūpi ārpus standarta darbalaika - no 18.00 līdz 8.00 darba dienās, kā arī brīvdienās. Šāds pakalpojums ES līdzfinansēta projekta ietvaros tiks līdzfinansēts Rīgā, Jelgavā un Valmierā, un uzņēmumiem, kuru darbinieki strādā ārpus ierastā darbalaika, vēl ir iespēja pieteikties pakalpojuma saņemšanai, trešdien lasāms avīzē Diena.

Labklājības ministrija (LM) plāno, ka tiks iepirkti līdz 150 bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju, kas var būt gan aukles, gan pirmsskolas izglītības iestādes. Uzņēmumi, kas atrodas minētajās trijās pašvaldībās, vēl var pieteikties līdz marta beigām. Projekta vadītājs Maksims Ivanovs Dienai stāsta, ka pašvaldības dalībai projektā varēja pieteikties jau 2014. gadā, kad LM plānoja uzsākt šādu pakalpojumu, un tās, kuras pieteicās, projektā arī piedalās.

Bērnu pieskatīšana, ja vecākiem ir nestandarta darbalaiks, ir diezgan plaši izplatīta problēma valstī, un pārsvarā šis projekts domāts tiem jaunajiem vecākiem, kas tikko plāno atgriezties darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma un viņiem nav pieredzes, kā pielāgot savu darba grafiku bērnu pieskatīšanai. Subsidēto bērnu aprūpes pakalpojumu nodrošinās 10 mēnešus ar mērķi pakāpeniski pāriet uz privāto - darba devēja un darba ņēmēja - finansējumu, kā arī, iespējams, valsts un pašvaldības līdzfinansējumu. Pilnībā no projekta līdzekļiem pakalpojumu apmaksās pirmos četrus mēnešus. Pakalpojumu varēs saņemt atlasīto uzņēmumu darbinieks, kuram vismaz viens bērns ir vecumā no gada līdz septiņiem gadiem un kas strādā nestandarta darba laiku vismaz reizi divās nedēļās. Vienlaikus pētnieku komanda vērtēs, kādu iespaidu tas atstāj uz produktivitāti uzņēmumā, kadru mainību, darbnespēju, kā arī darba ņēmēju apmierinātību ar darbu un iespējām saskaņot savu darbu un privāto dzīvi.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 9.marta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas