Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piektdien saglabāsies vējains laiks, uzspīdēs saule un daudzviet līs

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu Latvijas lielākajā daļā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 15-20 metriem sekundē (m/s), lai gan tika prognozētas brāzmas virs 20 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Piektdien Latvijā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15-20 metriem sekundē, nedaudz stiprākas brāzmas iespējamas vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Stiprāks vējš bija piekrastē, kur tā maksimālais ātrums brāzmās sasniedza 22,3 m/s Kolkā, 23,5 m/s Liepājas ostā un 28,4 m/s Ventspils ostā. Irbes šaurumā brāzmu spēks sasniedza pat 33,5 m/s.

Ūdens līmenis Vidzemes piekrastē paaugstinājās aptuveni 1,1 metru virs normas.

Piektdienas rītā dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 10-15 m/s, piekrastē līdz 20 m/s.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +6..+9 grādiem. Mākoņi daļēji klāj debesis un daudzviet īslaicīgi līst, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa.

Rīgā brīžiem līst, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pierimis līdz 10 m/s, nakts sākumā tas sasniedza 20 m/s. Gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Dienas laikā starp mākoņiem uzspīdēs saule, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējamas arī pērkona lietusgāzes un krusa. Stiprākie nokrišņi gaidāmi pēcpusdienā Kurzemes dienvidos, pievakarē Zemgalē un pēc tam arī vietām Vidzemē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +7..+10 grādi.

Rīgā mākoņi mīsies ar sauli, brīžiem iespējami nokrišņi, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 15 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +9..+10 grādus.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 983 hektopaskāliem valsts ziemeļos līdz 992 hektopaskāliem dienvidos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +14..+16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.oktobrī bija +31 grāds Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -9..-11 grādi Skandināvijā, Islandē un Alpu kalnos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas