Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieļauj, ka attālināto mācību dēļ šogad samazinājies avārijās bojāgājušo bērnu skaits

Visticamāk, attālināto mācību ietekmē, kad bērni retāk pārvadāti ar automašīnām un uzturējušies publiskajā telpā, šogad deviņos mēnešos samazinājies avārijās Latvijā bojāgājušo bērnu skaits, ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomē norādīja Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Policijas vērtējumā, kopējā satiksmes drošības situācija valstī gan nav apmierinoša. Lai arī gads iesākās cerīgi, tomēr ar aprīli satiksmes drošības rādītāji sākuši pasliktināties. Iespējams, tas saistīts ar to, ka valsts atviegloja Covid-19 ierobežojumus.

Šogad deviņos mēnešos policija reģistrējusi 14 374 negadījumus, bet pērn šādā laika posmā reģistrēti 13 777 negadījumi. 

Deviņos mēnešos avārijas gājuši bojā 107 cilvēki, kas ir par septiņiem vairāk nekā pērn. Šogad smagi ievainoti 345, bet pērn - 363 cilvēki. Starp bojāgājušiem 38 ir transportlīdzekļu vadītāji, 25 gājēji un 16 pasažieri.

Šogad deviņos mēnešos negadījumos dzīvību zaudējuši divi bērni, bet pērn gāja bojā deviņi bērni, savukārt vēl gadu iepriekš - pieci bērni. Šogad avārijās ievainojumus guvuši 465 bērni, bet pērn - 500, bet vēl gadu iepriekš - 545 bērni.

Avārijās bojāgājušo skaita samazinājums, iespējams, saistīts ar samērā ilgstoši noteikto attālināto mācību procesu un to, ka pandēmijas laikā "ielās bērni ir mazāk", norādīja Jančevskis.

Pandēmijas ietekme, iespējams, ir palīdzējusi mazināt kopējo administratīvo pārkāpumu skaitu. Šogad reģistrēti 93 265 pārkāpumi, bet pērn 134 655 pārkāpumi.

Pandēmijas ierobežojumi gan nav ietekmējuši dzērājšoferu aktualitāti. Šogad reģistrēts 551 satiksmes negadījums, kuros iesaistīts 551 dzērājšoferis, bet pērn tādi bija 556. "Arī šobrīd ierobežojumu laikā ir šoferi, kuri brauc reibumā mājsēdes laikā," uzsvēra Jančevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas