Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieņem darbā deviņus jaunus prokurorus; šogad plāno pieņemt vēl 15

Piektdien, svinot Latvijas Prokuratūras 21.gadadienu, deviņi jauni prokurori nodeva zvērestu un saņēma dienesta apliecības. Šogad tiek plānots pieņemt darbā vēl 15 jaunos prokurorus.

Kā žurnālistiem pastāstīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, pēc trīs gadu pārtraukuma kopumā šogad plānots pieņemt darbā 24 jaunus prokurorus, līdz ar to pašlaik faktiski ir atrisināts kadru jautājums rajona līmeņa prokuratūrās. Vairāk par plānotajiem prokuroriem šogad netiks pieņemts, iespējams, nākamā gada vidū jautājums tiks aktualizēts vēlreiz.

Ģenerālprokurors skaidroja, ka prokuroru trūkums atkarīgs no tā, cik daudzi aiziet prom - pašlaik esot jau zināmi daži prokurori, kuri jau tuvāko nedēļu laikā aizies uz advokatūru. Tāpat arī prokurori dodas pensijā, un notiek arī dabiskā rotācija, kad prokurori tiek paaugstināti amatos. Tomēr šinī brīdī gan ar kadru pārvietošanu, gan stažieriem jautājums esot veiksmīgi atrisināts.

Kā iemeslu iepriekšējam prokuroru trūkumam Kalnmeiers minēja finansiālu līdzekļu trūkumu, taču līdz šā gada sākumam, kad par nepilniem 30% tika palielinātas pirms tam samazinātās prokuroru algas, interese par darbu prokuratūrā esot pieaugusi. Uz vienu prokurora vietu šogad pretendējuši līdz desmit cilvēkiem, līdz ar to prokuratūrai bija iespēja atlasīt labākos, uzsvēra ģenerālprokurors.

Daļa jauno prokuroru nāk uzreiz no augstskolām, savukārt citiem jau ir pieredzes bagāža. Tā vairāki strādājuši par prokuroru palīgiem, citi bijuši augsta līmeņa policijas darbinieki, tostarp jaunais Kuldīgas rajona prokuratūras prokurors Gints Mežiņš iepriekš bijis Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieks.

Tāpat šodien zvērestu nodevusi Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore Sanita Lazovska, Ludzas rajona prokuratūras prokurors Sandis Brasla, Kuldīgas rajona prokuratūras prokurore Agnija Mičule, Madonas rajona prokuratūras prokurors Raivo Viškers, Madonas rajona prokuratūras prokurore Aija Briede, Tukuma rajona prokuratūras prokurors Uldis Cinkmanis, Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore Aina Tatarčuka un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore Santa Mickeviča.

Lai kļūtu par prokuroru, kandidātiem bija jānokārto eksāmens, tad jāveic stažēšanās, piedaloties izmeklēšanas darbībās, tiesu procesos un veicot procesuālo dokumentu sagatavošanu. Pēc tam komisija izvērtē stažēšanās programmas izpildi, un tad kandidāti kārto gala pārbaudījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas