Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piesaistot NATO finansējumu, Ādažu poligonā paplašinās apmācību vietas

Piesaistot NATO finansējumu, Ādažu poligonā paplašinās apmācību vietas, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

AM izsludinājusi iepirkumu par būvprojekta izstrādi objektam "Multifunkcionālais apmācību poligons". Uzņēmējiem pieteikšanās termiņš ir 17.janvāris.

Publiski pieejamos iepirkuma dokumentos nav paskaidrots, ko tieši poligonā plānots būvēt.

AM Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka Ādažu poligona teritorijā paredzēts izveidot vairākas apmācību vietas militāro inženieru apmācībai un militārā transporta praktiskās vadīšanas iemaņu trenēšanai un uzturēšanai.

Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs būs zināms tikai pēc būvprojekta izstrādes. Plānots, ka projekta realizēšanai tiks piesaistīts NATO līdzfinansējums.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka AM pēdējos gados iegādājusies zemi daudzu hektāru platībā, lai paplašinātu Ādažu poligona teritoriju.

AM iepriekš norādījusi, ka ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku mācību infrastruktūras plānoto attīstību, turpmākajos gados prognozējama Ādažu poligona noslodzes palielināšanās, nodrošinot uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā.

Paplašinot Ādažu poligona teritoriju, tiks nodrošināti atbilstoši apstākļi nodarbību vietu pilnveidošanai, jaunu nodarbību vietu izveidei un rasta iespēja vairākām Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto apakšvienībām vienlaikus veikt apmācības.

Top komentāri

Vilks
V
Pirmo reizi dzirdu jēdzienu "NATO finansējums". Katra NATO dalībvalsts finansē savu armiju, bet NATO organizācijai sava budžeta nav. Varbūt kaut kas jauns...
>
&
Vilks tikai pierāda sevi par analfabētu ģeopolitikā. Kā ASV prezis saka: ASV nevēlās atbalstīt Nato, ja ES valstis pašas nevēlās ieguldīt naudu savos militāros spēkos. Ja tādi kā Vilks tiek pie varas PPPlv un seko savam pašvicinātam sarkanam priekšautam, tad lai Dievs pasarg 'atjaunoto' Latviju.
Priecīgs Paskaidrojums
P
Ir vairāk kā skaidrs, ka PPPlv ĀM ministrs veido Latviju kā bāzi Nato karaspēkam tādā pašā sakarībā, ka ASV veidoja Israelu par kara bāzi pret arābu valstīm naftas dēļ. Problēma ar šo taktiku ir tā, ka ASV svarīgāka ir Miera okena telpa un tā nenāks glābt Nato. Tāpat Nato miiitārie spēki attiecībā uz Krieviju ir niecīgi un daudzos minusos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas