Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Piešķir papildu 3,66 miljonus eiro mediķu virsstundu apmaksai

Lai apmaksātu mediķu un citu darbinieku virsstundu darbu, kas saistīti ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu, Ministru kabinets otrdien no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķīra 3,66 miljonus eiro.

Savukārt, lai nodrošinātu Covid-19 pacientu ārstēšanu līdz šā gada beigām, valdība lēma par papildu finansējuma 7,08 miljonu eiro apmērā piešķiršanu medikamenta Veclury ar aktīvo vielu "remdesivīrs" iegādei.

No papildu piešķirtajiem 3,66 miljoniem eiro 2,98 miljoni eiro paredzēti ārstniecības iestādēm, lai nodrošinātu virsstundu apmaksu mediķiem un citiem darbiniekiem par laika posmu no 2020.gada 9.novembra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Savukārt 68 246 eiro paredzēti Nacionālā veselības dienesta darbinieku virsstundu apmaksai par laika posmu no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 28.februārim. Tāpat 358 845 eiro plānoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam virsstundu apmaksai par laika posmu no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 28.februārim.

Vienlaikus 253 554 eiro paredzēti Slimību profilakses un kontroles centram virsstundu apmaksai par laika posmu no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 28.februārim.

Attiecībā uz medikamenta Veclury iegādi valdība jau iepriekš lēma piešķirt 2,43 miljonus eiro, lai nodrošinātu Covid-19 pacientu ārstēšanu līdz šā gada jūnija beigām. Ņemot vērā lielāku pacientu skaitu, nekā bija prognozēts, un nepieciešamību medikamentu nodrošināt līdz gada beigām, vajadzīgi vēl 4,65 miljoni eiro, kopumā šim mērķim tērējot 7,08 miljonus eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas