Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

Pinto: Progresīvajiem svarīgākais bija iegūt pārstāvniecību EP

"Progresīvajiem" aizvadītajās vēlēšanās svarīgākais bija iegūt pārstāvniecību Eiropas Parlamentā (EP), nevis iegūt kādu konkrētu mandātu skaitu, aģentūrai LETA partijas sniegumu vēlēšanās vērtēja saraksta līdere Elīna Pinto, komentējot neoficiālo informāciju, ka politiskais spēks varētu iegūt vienu EP deputāta mandātu.

Pinto norādīja, ka "Progresīvie" uz šīm vēlēšanām gāja ar mērķi iegūt pārstāvniecību, jo tas ir nozīmīgi kopējai partijas attīstībai. Tāpat tas ir svarīgi, lai partija varētu sasniegt tās mērķus drošības, zaļajā un sociālajā jomā, ņemot vērā to, ka liela daļa lēmumu tiek pieņemti Eiropas līmenī.

"Līdz ar to mūsu pārstāvniecība EP būtu labs nākamais solis partijas attīstībā, lai mēs varētu izpildīt arī dotos solījumus vēlētājiem. Protams, jāsagaida oficiālie EP vēlēšanu rezultāti, un tikai pēc tam varēs domāt par turpmāko darbu," pauda EP deputāta kandidāte.

Pinto atzina, ka partija vēlēšanām izvirzīja ambiciozu mērķi - iegūt divus mandātus, taču pats svarīgākais ir iegūt pārstāvību, jo, neskatoties uz to, vai EP ir pārstāvēti divi vai viens "Progresīvo" pārstāvji, darbojoties Eiropas Zaļajā partijā, kura līdz šim nav bijuši Latvijas interešu virzītāji, "Progresīvie" var šo ietekmi veidot un strādāt pie politiskā spēka prioritātēm. Viņasprāt, nav svarīgi, cik mandātu, bet kāda kalibra pārstāvis un ar kādu ietekmi būs Zaļo un Eiropas brīvās apvienības grupā.

EP deputāta kandidāte norādīja, ka darbs šajā EP politiskajā grupā ir uzsākts, jo "Progresīvie" ir pārstāvēti valdībā, līdz ar to partija ir šīs grupas "ietekmes kodolā". Pēc Pinto paustā, kopīgiem spēkiem ir gatavota Eiropas programma nākamajam EP sasaukumam un panākts arī tas, ka tajā ir atspoguļoti vairāki mūsu reģionam nozīmīgi jautājumi, piemēram, drošības, infrastruktūras un sociālajā sfērā. Viņas ieskatā "Progresīvie" ir iekļāvušies šajā grupā un varēs sākt darbu jau no pirmās dienas, bez gara iesildīšanās perioda.

Taujāta, vai "Progresīvie" varētu atbalstīt "Jaunās vienotības" (JV) saraksta līdera Valda Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam, Pinto akcentēja, ka šīs sarunas koalīcija noritēs pēc EP oficiālo vēlēšanu rezultātu saņemšanas. Viņa apliecināja, ka partijai ir savs redzējums par to un koalīcijas sarunās varēs vienoties par labāko kandidātu šim postenim. "Partijā mēs esam izvērtējuši vairākus variantus, bet patlaban ir pāragri runāt par konkrētām personālijām. Sagaidīsim vēlēšanu rezultātus," teica Pinto.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka EP vēlēšanās Latvijā līderos ir partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

JV un NA varētu būt ieguvušas pa diviem mandātiem EP, savukārt AS, "Latvija pirmajā vietā", "Progresīvie", "Saskaņa" un "Latvijas attīstībai" - pa vienam mandātam, pārējiem politiskajiem spēkiem paliekot "aiz svītras".

Centrālā vēlēšanu komisija oficiālos vēlēšanu rezultātus atklās tikai pusnaktī naktī uz pirmdienu.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās kopumā Latvijā kandidēja 16 saraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas