Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pirmā Manabalss.lv virzītā iniciatīva var palikt nesadzirdēta

Grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas internetā savācot 10 000 iedzīvotāju parakstus, ļautu kādai sabiedrības iniciatīvai nonākt izskatīšanā Saeimā, visticamāk netiks pieņemti, tā portālam Diena.lv atzina _Saskaņas centra _deputāts Igors Pimenovs.

Par iniciatīvu platformas Manabalss.lv virzīto ierosmi veikt grozījumus Saeimas kārtības rullī deputāti lems piektdien un, lai gan atbalstu šiem grozījumiem izteikušas Vienotības, Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kā arī Saskaņas centra frakcijas, I. Pimenovs uzskata, ka priekšvēlēšanu laiks nav piemērots šādas iniciatīvas virzīšanai. Viņš norādīja, ka pēdējos 10. Saeimas darba mēnešos nekādi nopietni lēmumi netiks pieņemti. “Tagad visi lēmumi Saeimā tiek virzīti, lai balstītu savu politisko kapacitāti,” portālam Diena.lv atzina I. Pimenovs.

Providus pētniece Iveta Kažoka, kura konsultējusi Manabalss.lv veidotājus, atzina, ka arguments par to, ka Saeima šobrīd ir lemtnespējīga nav nopietns. “Kamēr Saeima nav atlaista un ir divarpus mēneši līdz vēlēšanām, ir jāapstiprina sabiedrībai vēlamas lietas,” sacīja I. Kažoka. Viņa arī norādīja, ka šādu grozījumu nepieņemšana, liecinātu par deputātu nevēlēšanos dot iespēju saviem vēlētājiem paust savu viedokli, kas būtu pretrunā ar elementāriem demokrātijas principiem.

Vienotības deputāte Lolita Čigāne, kura ir viena no grozījuma likumprojekta iesniedzējām, uzskata, ka šāda iniciatīva ļautu jautājumiem, kurus sabiedrība atzīst par nozīmīgiem, nonākt līdz Saeimai. “Tas ir mazs, būtisks solis, lai padarītu pilsoņus līdzdalīgākus,” sacīja L. Čigāne. Deputāte atzina, ka viņai ir grūti paredzēt, vai grozījumi tiks pieņemti, tomēr rezultāts parādīs, vai deputāti vēlas Saeimu padarīt pieejamāku.

Arī I.Kažoka norādīja, ka šādi grozījumi nepieciešami, lai veicinātu sabiedrības iesaisti. “Tas ir spēcīgs simbolisks solis, kas mazinātu plaisu starp sabiedrību un varu,” portālam Diena.lv teica I. Kažoka. Manabalss.lv pirmo iniciatīvu par sabiedrības iesaisti Saeimas darbā, izmantojot internetbanku, parakstījuši jau vairāk nekā 9000 cilvēku. Iniciatīvas ierosinātāji savā mājas lapā norādījuši, ka šāda iespēja ļautu Latvijas iedzīvotājiem izteikt savas idejas un attīstītu pilsoniskās līdzdalības spējas, kā arī ļautu ievēlētajiem tautas priekšstāvjiem uzzināt par lielām sabiedrības grupām svarīgiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas