Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmais sniegs šogad nav pārsteidzis

Lai gan pēdējās dienās Latviju agros rītos un vakaros priecē pirmās sniegpārsliņas, satiksme uz lielākajiem valsts ceļiem un galvaspilsētā nav būtiski apgrūtināta, portālam Diena.lv apliecināja par ceļu uzturēšanu atbildīgo iestāžu pārstāvji. 

Jau kaisa

Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), kurš atbild par visiem ceļiem, kas neietilpst pašvaldību pārraudzībā, jau apmēram divas nedēļas galvenās nozīmes preventīvi apstrādā, lai neveidotos apledojums, portālam Diena.lv apliecināja LAU sabiedrisko attiecību pārstāve Sigita Audere. Dažviet gan, kur notika kaisīšana, arī jau nakts laikā bijis apledojums. 

Ceļu tīrīšana tehnika gan vēl netiek pielietota, jo sniegs nav tik noturīgs - dienas laikā tas nokūst. Šogad, pēc Auderes teiktā, ceļu uzturēšanai ziemā arī, iespējams, tiks atvēlēts mazliet lielāks finansējums  - 1,4 miljoni. Valdība 3. novembrī jau atbalstīja naudas piešķiršanu, bet par to vēl jānobalso Saeimā. 

Arī Rīgā smagā tehnika vēl netiek iesaistīta, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Ilze Dimante, norādot, ka kaisīšana gan jau tiek veikta. Dimante arī piebilda, ka autovadītājiem būtu nepieciešams parūpēties par sava auto sagatavošanu ziemai. Svarīgi atcerēties arī, ka apledojums visātrāk veidojas uz tiltiem, estekādēm un tamlīdzīgām struktūrām, tādēļ arī RDSD pārstāve piekodināja braukt uzmanīgāk šādās vietās.

Pagaidām Rīgā nav novērotas būtiskas satiksmes problēmas, kas varētu būt saistītas ar sniegu un apledojumu.

Ledus lidostā 

Savukārt, kā Diena.lv pavēstīja aculiecinieki, svētdienas vakarā Lidostā Rīga ielidojušie, iespējams, aukstuma un ledus dēļ bija spiesti mazliet ilgāk uzkavēties lidmašīnā, jo kāpnes jeb tā saucamais traps, kuras tiek piestumtas pie lidmašīnas sāna, bija apledojušas un pasažieri tās nevarēja izmantot. Problēma gan tika atrisināta, pēc brīža piestumjot kāpnes no cita jau atlidojuša reisa. 

Lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane portālam Diena.lv gan norādīja, ka neskatoties uz šo gadījumu, kopumā lidosta ir gatava - "lidostas darbinieki pirms reisa apkalpošanas pārbauda un sagatavo tehniku lietošanai, ja to klāj sniegs, tas tiek notīrīts. Nepieciešamības gadījumā, ja tehnika ir apledojusi, tiek izmantots pretslīdes materiāls - īpašs reaģents." Lidostai arī ir "īpaša tehnika ziemas apstākļiem, šogad iegādātas arī papildus 2 jaunas sniega tīrāmās mašīnas," norādīja lidostas pārstāve. 

Pēdējais brīdis ziemas riepām

Savukārt visā Latvijā automašīnu īpašniekiem svarīgi atcerēties, ka šonedēļ, ja tas vēl nav izdarīts, nepieciešams aprīkot savu auto ar ziemas riepām, jo saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem no 1.decembra līdz 1.martam automobiļu un autobusu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabju riteņiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām.

Tiesa gan šobrīd, kā liecina meteorologu informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā tuvākajās dienas, lai gan pa brīdim dažviet Latvijā snigs, nokrišņi nebūs spēcīgi un visticamāk saules ietekmē arī nokusīs, neradot būtiskus draudus satiksmei, ja vadītāji ievēros ceļu satiksmes noteikumus un būs gana uzmanīgi. 

Portāls Diena.lv jau šī gada sākumā vēstīja par avāriju sēriju, ko izraisīja gan slikti braukšanas apstākļi, gan dažos gadījumos arī autovadītāju pārgalvība un auto neatbilstība ziemas sezonai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas