Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pirmajā pusgadā Saeimā saņemti trīs kolektīvie iesniegumi, kurus parakstījuši vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju

Šā gada sešos mēnešos Saeimā saņemti 3495 iesniegumi, no kuriem 117 iesniegti Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, informēja Saeimas Preses dienestā. Šajā periodā saņemti arī trīs kolektīvie iesniegumi, kurus parakstījuši vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju - par izmaiņām C vīrushepatīta ārstēšanai nepieciešamo medikamentu valsts kompensācijās, par limita noteikšanu braukšanas ātruma fotoradaru fiksētajam transportlīdzekļu braukšanas ātrumam, kā arī par eiro ieviešanas atlikšanu.

Balstoties uz vairāk nekā 13 600 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Par dzīvi bez C hepatīta", Saeima nolēma uzdot valdībai izvērtēt iespējas 2014.gadā palielināt kompensāciju C hepatīta slimības ārstēšanai līdz 90% apmēram.

Izvērtējot kolektīvo iesnigumu, kas paredzēja ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kad par vairāk nekā 15 kilometriem stundā tiek pārsniegts atļautais braukšanas ātrums, Saeima uzdeva valdībai līdz 1.septembrim sagatavot grozījumus normatīvajos aktos, lai reglamentētu svarīgākos noteikumus un ierobežojumus braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanai ar tehniskajiem līdzekļiem - fotoiekārtām vai videoiekārtām. Parlaments īpašu uzmanību aicināja pievērst fotoradaru izvietošanas nosacījumiem un braukšanas ātruma fiksēšanas priekšnoteikumiem.

Tikmēr saistībā ar kolektīvo iesniegumu par eiro ieviešanas atlikšanu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vēl izvērtēs augstskolu juridisko fakultāšu viedokļus un tikai tad lems par iespējamo iniciatīvas tālāko virzību. Komisija par šo jautājumu varētu turpināt skatīt 4.jūlijā.

Pirmajā pusgadā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā bijuši 405 apmeklētāji, savukārt uzziņas pa parlamenta informatīvo tālruni 67 087 321 sniegtas 550 interesentiem. Uz Saeimas informatīvo e-pasta adresi saņemti 374 e-pasta iesniegumi. Ar Saeimas deputātiem centrā tikušies 486 apmeklētāji - gan individuāli, gan grupās.

Visbiežāk ar individuālajiem apmeklētājiem tikušies deputāti Sergejs Dolgopolovs (SC), Ainars Latkovskis (V), Igors Pimenovs (SC) un Aija Barča (ZZS).

Centrā rīkoti arī dažādi pasākumi, tostarp, vairāki deputāti tikušies ar skolēniem, lai iepazīstinātu ar Saeimas darbu. Tāpat skolu programmas "Iepazīsti Saeimu!" ietvaros Centrā informatīvi izglītojošā lekcijā piedalījušies vairāk nekā 120 skolēni no privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97", Salacgrīvas vidusskolas, Zvejniekciema vidusskolas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Tukuma Ernesta Birznieka-Upīša 1.pamatskolas. Kopumā šajā periodā Saeimas pārstāvji skolu programmas ietvaros viesojušies 18 Latvijas skolās un lekcijā piedalījušies vairāk nekā 920 audzēkņi.

Centrā pieredzes apmaiņas vizītes ietvaros Saeimas pārstāvji tikās ar Kosovas Asamblejas pārstāvjiem, lai dalītos Latvijas uzkrātajā pieredzē, parlamentam veidojot dialogu ar sabiedrību un veicinot sabiedrības līdzdalību likumdošanā. Savukārt Latvijas Universitātes žurnālistikas studenti iepazinās ar Saeimas deputātu un parlamentā strādājošo reportieru darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas