Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pirmdien pārspēts 24 gadus vecs maksimālās gaisa temperatūras rekords

Pirmdien Skultē pārspēts 1990.gada 24.februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords, vēsta sinoptiķi.

Gaisa temperatūra Skultē sasniegusi 8 grādus, bet  pirms 24 gadiem maksimālā gaisa temperatūra Skultē bija plus 7,8 grādi,  ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs (LVĢMC).

Lai gan kalendārs liecina, ka ir februāris - ziemas mēnesis, tomēr ārā jau jūtama pavasara klātbūtne. Par to liecina svētdienas, 23. februāra, maksimālās gaisa temperatūras atzīmes Latvijā. Centrālajos rajons gaiss sasila līdz plius 7, plus 8 grādiem, bet Kolkā un Mērsragā pat līdz plus 9 grādiem. 

Arī pirmdien laika apstākļi ir līdzīgi- saule spīd teritorijas lielākajā daļā, vienīgi pašos dienvidaustrumos debesis klāj zemie mākoņi, kas neļauj saulei iesildīt gaisu vēl vairāk.  Līdz ar to teritorijas lielākajā daļā maksimālās gaisa temperatūras atzīmes līdz plkst.14 sasniegušas plus 5, plus 9 grādus, bet Kolkā un Mērsragā pat nedaudz virs plus 10 grādiem. Tikai pašos dienvidaustrumu rajonos gaisa temperatūra pieturās ap 0, plus 2 grādiem. 

Arī šīs nedēļas turpinājums gaidāms līdzīgs. Dienā lielākoties spīdēs saule, būtiski nokrišņi nav gaidāmi un gaisa temperatūra sasniegs plus 3, plus 8 grādus. Savukārt nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0, mīnus 5 grādiem.

Nedēļas nogalē jau debesis pakāpeniski aizklās mākoņi, līdz ar to naktīs gaiss tik ļoti vairs neatdzisīs, bet arī dienā gaisa temperatūra gaidāma par diviem līdz četriem grādiem zemāka nekā nedēļas sākumā.

Visā periodā Latvijā valdīs dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas pakāpeniski pierims, bet jauna nokrišņu zona Latviju sasniegs tikai nākamās nedēļas sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas